IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Странен инцидент разкри първия модел на възродената Lancia

Новият Ypsilon беше откраднат от завода и потопен в река във Франция

Предстоящата Lancia Ypsilon направи фурор, съвсем буквално, тъй като електрическият хечбек беше разкрит без маскировка... след като падна и потъна във френска река. Според L’est Republicain не е известно как се е развил инцидентът, но разследванeто на катастрофата продължава.


Lancia


Любопитното е, че случаят попада сред криминалните новини, като подробностите не са много. На 12 декември в 7.30 сутринта пожарникарите от в град Монбелиар получават обаждане за бял автомобил, който лежи в канала Рона-Рейн близо до Рю ду Порт. Пристигналите на място водолази не откриват загинали и ранени, а колата е извадена с кран. Полицията е започнала разследване, като се предполага, че автомобилът е крадена.

Журналисти от автомобилния сайт Le Nouvel Automobiliste обръщат внимание на случая и установяват, че мястото на инцидента е само на три километра от завода на Stellantis в Сошо. Разглеждайки внимателно снимките те разбират, че това е най-новият модел на Lancia, като принадлежността към марката се доказва и от емблемата на задните колони.


Lancia


Интересното е, че премиерата на новия Ypsilon е планирана за лятото на 2024 г. И най-вероятно в случая от завода е откраднат някой от вече готовите протипи на модела, за който се знае, че технически е близнак на хечбековете Peugeot 208 и Opel Corsa, които са базирани на платформата CMP.

Вече е известно, че дължината на новия модел ще надхвърли 4 метра, като ще се предлага само една каросерия - хечбек с пет врати. Той бъде оборудван с 1,2-литров бензинов двигател с 48-волтов стартер-генетарор (100 или 136 к.с.) или с електрически агрегат (136 или 156 к.с.). През 2025 г. трябва да се появи спортна модификация HF с каросерия


Lancia


От снимките на автомобила става ясно, че външният вид на Lancia Ypsilon следва стила дизайна на концептуалния автомобил Lancia Pu+Ra HPE. Вижда се и част от интерира, като серийният модел ще получи традиционен кръгъл волан (а не сплескан, както при концепта) и арматурно табло на обичайното място (а не в главината на волана). Дисплеят на мултимедийната система в центъра на панела също ще бъде общ. 


0 от 500