IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen призна, че електрическият Golf ще убие ID.3

В гамата ни няма място за двата модела, признаха от компанията

Вече е известно, че следващото поколение на VW Golf ще бъде с изцяло електрическо задвижване, като ще се появи в края на десетилетието. Това обаче ще направи излишен ID.3 и той почти сигурно ще отпадне от гамата на марка, призна представител на германския производител, цитиран от Top Gear.


VW Golf


Деветата генерация на Golf ще се произвежда във Волфсбург на бъдещата Scalable Systems Platform на VW Group. Този автомобил обаче ще направи сегашния ID.3 излишен, което означава, че електрическият хечбек ще бъде спрян. Любопитното е, че именно ID.3 замени Golf EV при появата си на пазара.

„В гамата ни няма място за два или три различни модела, предназначени за едни и същи клиенти. Вече започнахме работа върху напълно електрически Golf, като имаме идеи как ще изглежда, но трябва да изчакаме да видим как ще се развие пазарът", коментира Кай Грюниц, ръководител на техническото развитие на компанията.

Той допълни, че излизането на новия Golf не означава „незабавен край за ID.3, като допусна припокриване на двата модела за известен период време. А това означава, че в даден момент те ще се продават едновременно, като не е ясно колко ще продължи това.

Не само името „Golf“ ще остане в електрическата ера. Volkswagen потвърди, че суфиксите „GTI“ и „R“ ще останат дори след края на бензиновите двигатели. Компанията планира да спре производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене в Европа от 2033 г.


0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    q ( преди 3 месеца )
    Народът е казал - обърне ли се колата, пътища много. Каквото и да правят ще им е трудно да наваксат проспаното време. Все пак имат надежда.