IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota спира доставките на някои модели заради „нередности при тестовете“

Land Cruiser 300 и пикапът Нilux, както и SUV на Lexus, са сред засегнатите автомобили

Японският производител Toyota Motor обяви, че ще спре доставките на някои свои модели, сред които са Land Cruiser 300 и пикапът Hilux, след като бяха открити нередности по време на сертификационните тестове за дизелови двигатели, разработени от нейния филиал Toyota Industries.


Toyota


Разследване на специална комисия установи нередности по време на тестване на мощността за сертифициране на три модела с дизелови двигатели. Разработването на тези агрегати е възложено на Toyota Industries, се казва в официалното изявление на Toyota Motor.

Общо десет модела използват засегнатите двигатели в световен мащаб, допълват от Toyota. Те включват вана Hiace, SUV Fortuner, многофункционалния Innova, както и SUV на Lexus - LX500D.

Спирането на доставките идва в момента, когато най-големият производител на автомобили в света се опитва да разреши проблем с манипулирани тестове на модели на дъщерната си компанията Daihatsu. Тяхната доставка също беше прекратена, а производството им е спряно.

Говорител на Toyota не може веднага да каже колко от засегнатите превозни средства е продал автомобилният производител през годините. От компанията посочват само, че електронните контролни блокове, използвани по време на тестване на мощността, са различни от тези, използвани по време на производството на двигателя.


0 от 500