IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota спира доставките на автомобили на дъщерна марка

Скандалът с манипулирани модели на Daihatsu удари още два големи японски производителя

Toyota Motor Corp. заяви в сряда, че нейното дъщерно дружество Daihatsu ще спре доставките на всички свои превозни средства в и извън Япония заради проблеми с безопасността. Разследване установи, че 64 модела на малкия японски производител не са тествани правилно и съответно не отговарят на стандартите, съобщава AP.


Daihatsu


Нередностите в тестовете за безопасност по-рано тази година предизвикаха независимо разследване в най-големия автомобилен производител, като то установи установи широко разпространени и систематични проблеми. Позовавайки се на резултатите от разследването, Toyota съобщи, че са открити 174 нови случая на нередности в тестовете за безопасност и други процедури в 25 категории тестове.

„Съжаляваме, че предадохме доверието на нашите клиенти“, каза президентът на Daihatsu - Соичиро Окудайра на пресконференция в сряда. Той призна, че измамата при тестовете за безопасност и процедурите е равносилна на пренебрегване на сертификатите за безопасност.

Според Макото Каями, адвокат и член на екипа, провел разследването, работници в компания са били подложени на натиск да изпълнят изискванията на ръководството за кратки срокове за разработка. За да се справят, те са прибегнали до измама, като вината е изцяло на ръководството.

Проблемът се появи за първи път през април, когато Daihatsu съобщи за неправилно тестване на облицовката на вратата. Проблеми при тестовете за страничен сблъсък се появиха през май. Засегнати са общо 64 модела и три двигателя, включително 22 модела и един двигател, продавани от Toyota
 

Разследването е установило също, че проблемите включват някои модели за Mazda и Subaru, продавани на вътрешния пазар, както и модели на Toyota и Daihatsu, продавани в чужбина.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Кей карс ( преди 4 месеца )
    Става въпрос за кей карс, които се продават преимуществено в Япония и други азиатски пазари. Срамота е, че са излъгани, но не трябва да се очаква особена безопасност в тези малки купийки....
  • #1
    8 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Няма шансове! Японците никога не лъжат и манипулират. Тази новина е долна инсинуация!