IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сметка за ремонт на 16-годишен Mercedes шокира собственика

Поправката на C-Class с над 320 000 км пробег излиза 2 пъти повече от стойността му

Луксозните превозни средства имат особената способност да се обезценяват по-бързо от повече от останалите автомобили на пазара. А една от причините за това е впечатляващата цена на поддръжката, която често съперничи на първоначалната цена на автомобила.


Mercedes-Benz


Пример за това е този Mercedes-Benz Class от 2008 г., чийто собственик получи шокираща сметка за ремонти по колата - 20 000 долара. В случая става въпрос за автомобил, който като нов е струвал около 35 000 долара, а в наши дни на американския пазар може да се намери за около 10 000 долара.

Освен това пробегът на конкретния екземпляр е около 200 000 мили (320 000 км), което допълнително намалява стойността му. Според оригиналната публикация на собственика в Reddit, колата е трябвало да влезе в сервиз за ръжда на задната подрамка. Този компонент се покрива от 20-годишната гаранция, предлагана от производителя, но се оказва, че това не е единственият проблем.

Списъкът с необходимите ремонти за този Mercedes-Benz C-Class започва с течащ маслен филтър и корпус на охладителя - задача, която изисква 3 часа труд. Вакумната помпа също изисква внимание, отчитайки допълнителни 3,5 часа работа. Корпусът на трансмисията, в „силно ръждясало състояние“ и трябва да бъде сменен, което изисква допълнителни 2,5 часа работа.

Освен това, колата се нуждае от нови спирачки, като това отнема 5 часа допълнителен труд. И всичко това е преди да се стигне до основната причина за ремонта, която е и най-трудоемка. Тази чест се пада на премахването на ауспуха, който е заварен на места, където обикновено не би бил. Според технологията това ще отнеме 7 часа, ако подрамката вече е премахната, и 9 часа, ако не е.

В случая не се посочва точно каква е цената на труда, но обикновено тя е около 190 долара на час. Също така няма информация и какво точно се е случило, но е трудно да се повярва, че собственикът би се съгласил с всичко това.

0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    собственик на такава ( преди 3 месеца )
    пълни глупости ...тук такъв ''ремонт ''би ми струвал 1000 лева :) Интересно бе и твърдениетоза''луксозен автомобил'' от автора на статията :) Истината е ,че колата е достъпна,евтина и доста комфортна предвид ниския и клас !ПРЕПОЧЪЧВАМ ПОКУПКАТА И.Аутобилд имат такъв служене на над 600 000 км вече от 2007 досега
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До 6 ( преди 3 месеца )
    Сега не може и да го продаде, защото всичко това е записано в досието на автомобила и дори ти , в който и край на света да си, можеш да го провериш ако знаеш номера на шасито.
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Грешка, трябвало е да го продаде - за другия път да си знае и ако иска евтини ремонти или му трябват приятели по автоморгите или е объркал марката, успех в живота на този лаик.
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Абсолютно сигурен съм, че ако му бяха дали този mercedes за 10 000 лв щеше да каже че е перфектна сделка.
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    До 3 ( преди 3 месеца )
    Е Какво има да се коментира като потвърждаваш мнението ми, че това е случай едно на милион. По-скоро се подигравам на коментара на гостенина, че това не било добра сделка и не би взел този автомобил дори да му го подаряват защото 15-годишна toyota била по-добра от него и имал по-малко разходи с нея, защото отделя само по 30 лв на седмица и по пет минути за да зареди за 150 км и му е много евтино. За 10 години щяло да му излезе само 20 000 лв и 45 часа за зареждане, вместо 2 часа и 3-4 000 лв ток
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 3 месеца )
    Ех, Мите, Митеее. Ти си видял и прегледал и двете коли и знаеш коя каква е и какво й е. Онова било постнато някъде си, а това идва от мега клукарника Редит, но ти кълвеш ли кълвеш. Подозирам, че всичките ти обувки са с "лепки", щото връзването на връзки ти е непослина задача.
  • #2
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Сефте ( преди 3 месеца )
    Къде е новината в тази новина? Всеки ден се бракуват хиляди автомобили, които изобщо не е далновидно да се ремонтират. Но, целта е постигната - отворих статията, че дори и коментирах под нея. Рекламодателите ще са доволни.
  • #1
    7 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Ако си беше купил онази Tesla за 7800 долара която според Гост е тотал щета, щеше да има да ремонтира само едно моторче на парнотo. Ама този си е купил mercedes, който е с евтина поддръжка, за да не му се налага да прави ремонт за 5000 долара на батерия.