IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сметка за ремонт на 16-годишен Mercedes шокира собственика

Поправката на C-Class с над 320 000 км пробег излиза 2 пъти повече от стойността му

Луксозните превозни средства имат особената способност да се обезценяват по-бързо от повече от останалите автомобили на пазара. А една от причините за това е впечатляващата цена на поддръжката, която често съперничи на първоначалната цена на автомобила.


Mercedes-Benz


Пример за това е този Mercedes-Benz Class от 2008 г., чийто собственик получи шокираща сметка за ремонти по колата - 20 000 долара. В случая става въпрос за автомобил, който като нов е струвал около 35 000 долара, а в наши дни на американския пазар може да се намери за около 10 000 долара.

Освен това пробегът на конкретния екземпляр е около 200 000 мили (320 000 км), което допълнително намалява стойността му. Според оригиналната публикация на собственика в Reddit, колата е трябвало да влезе в сервиз за ръжда на задната подрамка. Този компонент се покрива от 20-годишната гаранция, предлагана от производителя, но се оказва, че това не е единственият проблем.

Списъкът с необходимите ремонти за този Mercedes-Benz C-Class започва с течащ маслен филтър и корпус на охладителя - задача, която изисква 3 часа труд. Вакумната помпа също изисква внимание, отчитайки допълнителни 3,5 часа работа. Корпусът на трансмисията, в „силно ръждясало състояние“ и трябва да бъде сменен, което изисква допълнителни 2,5 часа работа.

Освен това, колата се нуждае от нови спирачки, като това отнема 5 часа допълнителен труд. И всичко това е преди да се стигне до основната причина за ремонта, която е и най-трудоемка. Тази чест се пада на премахването на ауспуха, който е заварен на места, където обикновено не би бил. Според технологията това ще отнеме 7 часа, ако подрамката вече е премахната, и 9 часа, ако не е.

В случая не се посочва точно каква е цената на труда, но обикновено тя е около 190 долара на час. Също така няма информация и какво точно се е случило, но е трудно да се повярва, че собственикът би се съгласил с всичко това.

0 от 500
  • #38
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Грета Тунберг ( преди 3 месеца )
    Скъпи Мит бъстър,фасулска работа е да заобиколя забраната.Непрекъснато ме блокираш, а аз не съм спирала да ти пиша.
  • #37
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 месеца )
    Много Ви моля,не спирайте MythBuster да пише голяма веселба пада.Той се смята за кондензатор с голям капацитет,но му е изтекъл електролита.
  • #36
    0 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    Не съм наивен да смятам, че толкова открито авторите ще напишат това мнение, но са съпричастни и съучастници на троловете!
  • #35
    0 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    Ти сериозно ли си мислиш че не мога да заобиколя една забрана за писане? Не искам да ви правя услуга да минавам през други държави да се хвалите колко много чуждестранни посещения имате годишно. Пък и така или иначе пиша с много ников *** който пише статии тук, защо ми е да знае кой съм? В 80% от случаите се обръща към други хора с Мите, а вече 50% от мненията ми имат плюсове, защото троловете не знаят, че са мои.
  • #34
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Авторите ( преди 3 месеца )
    MythBuster,ще те изхвърлим от форума.Постоянно нарушаваш правилата и обиждаш участниците.
  • #33
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Ето го и клипчето, да му се радвате https://youtu.be/e7DMmEIaq14
  • #32
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Ти да видиш, изтрили сте написаното от спамера продаващ виагра, но сте оставили всичко останало въпреки, че е докладвано!Наистина ли вие сте написали мнението от авторите? В момента правя скрийншот на екрана, за да проследя ситуацията и да го кача в YouTube. Ще идвам да правя подобни клипове през няколко часа.
  • #31
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До авторите ( преди 3 месеца )
    Ако смятате мит бъстъра за тpoлa, а тези които се заяждат с него за желани коментатори и трите само неговите мнения, а оставяте заяжданията, като си признавате че сте го баннали, а след това лично пишете клевети и обиди по негов адрес, яко сте го закъсали! Ако го потвърдите още веднъж, спирам да влизам в този сайт. Очевидно, е че сте го направили за да пишете фалшиви новини и да лъжете читателите.
  • #30
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Авторите ( преди 3 месеца )
    Трола е MythBuster,има забрана за публикуване на мнения.
  • #29
    4 rate up comment 0 rate down comment
    В Испания ( преди 3 месеца )
    В сервиз на Опел, преди 3 години ми искаха 75Е на час. Обикновените около 40-45, сега не знам как е. А за колегата да споделя че за всяка операция производителите имат часоразпис, който няма нищо общо с това колко време е в сервиза или колко е реалното време което са отделили майсторите.