IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сметка за ремонт на 16-годишен Mercedes шокира собственика

Поправката на C-Class с над 320 000 км пробег излиза 2 пъти повече от стойността му

Луксозните превозни средства имат особената способност да се обезценяват по-бързо от повече от останалите автомобили на пазара. А една от причините за това е впечатляващата цена на поддръжката, която често съперничи на първоначалната цена на автомобила.


Mercedes-Benz


Пример за това е този Mercedes-Benz Class от 2008 г., чийто собственик получи шокираща сметка за ремонти по колата - 20 000 долара. В случая става въпрос за автомобил, който като нов е струвал около 35 000 долара, а в наши дни на американския пазар може да се намери за около 10 000 долара.

Освен това пробегът на конкретния екземпляр е около 200 000 мили (320 000 км), което допълнително намалява стойността му. Според оригиналната публикация на собственика в Reddit, колата е трябвало да влезе в сервиз за ръжда на задната подрамка. Този компонент се покрива от 20-годишната гаранция, предлагана от производителя, но се оказва, че това не е единственият проблем.

Списъкът с необходимите ремонти за този Mercedes-Benz C-Class започва с течащ маслен филтър и корпус на охладителя - задача, която изисква 3 часа труд. Вакумната помпа също изисква внимание, отчитайки допълнителни 3,5 часа работа. Корпусът на трансмисията, в „силно ръждясало състояние“ и трябва да бъде сменен, което изисква допълнителни 2,5 часа работа.

Освен това, колата се нуждае от нови спирачки, като това отнема 5 часа допълнителен труд. И всичко това е преди да се стигне до основната причина за ремонта, която е и най-трудоемка. Тази чест се пада на премахването на ауспуха, който е заварен на места, където обикновено не би бил. Според технологията това ще отнеме 7 часа, ако подрамката вече е премахната, и 9 часа, ако не е.

В случая не се посочва точно каква е цената на труда, но обикновено тя е около 190 долара на час. Също така няма информация и какво точно се е случило, но е трудно да се повярва, че собственикът би се съгласил с всичко това.

0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 3 месеца )
    ... ИЛИ накратко преразказано по-долната реплика, ще рече, че колкото по-дълбоко се бръкнете за някоя съвременна супер-готина и яко тежка откъм самочувствие и гордост машинка, толкова по-дълбоко и яко ще съжалявате, когато същата й се наложи да потегли и влезе в сървиза ...И съответно - DYппE да Ви е яК.о...
  • #17
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 3 месеца )
    Както се вижда, постепенно, алла неминуемо с времето си тез баррачки и ламаринени коффти кофички на еМБенцъ малко по малко и особено с течение на лазарниците си ... почват да си показват номерцата... Колкото повече ги купуват баламурниците и будалите плюс наште местни баллъкофци - толкова по-скъпо ще им излезе т.нар. преживяно УДОВОЛСТВИЕ - особено от обичайния им сървизен престой плюс съответната жестоко очертаваща се ЦИФРА за него ...Следват тишина и мрак! Скъпото НЕ винаги излиза ЙЕФтинко...
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    МитЕ,верно ли бе? Пет години с 20% дали е 100%.Не само процентите,ами сложна лихва не знаеш.
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 месеца )
    Мити4ен математико,кой писа 5г. по 20% било равно на 100 % ??? Ти ли ще ме учиш на математика дънна риба плоска.
  • #14
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Електропитеците без грам мозък дето не са излизали от Селановци пак се активизираха. Хайде закарайте такава C класа в официалния сервиз в България, а не при кварталния гаражен майстор и ще видите, че сумата също ще е фрапираща. Само да ви светна, че в официален сервиз хромираната лайсна на багажника е 987 лева, а иначе от всеки друг магазин е макс 145. Освен това в дилърство в САЩ цената не е 190$, а почти по три. Като сте неграмотни не си чешайте езиците тук а в кръчмата.
  • #13
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Хайде купи го този mercedes за 10 000 лв и го оправи щом е по-добра оферта от теслата? Антиматематическите ти способности ти пречат да видиш, че онази Тесла е златна мина, а този mercedes е тотал щета. За колко мислиш че може да бъде продаден В това състояние на следващ собственик, при положение че щетите вече официално са записани и трябва да бъдат отстранени преди да бъде пуснат в движение?
  • #12
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Намери ми една Тесла за 7 800 долара в онова състояние и ще ти дам 5 000 лв за услугата. За разлика от тебе аз си държа на думата и съм обещал публично. Не съм психопат като тебе за да се извъртам. Хайде бе отворко, който лъже от шест години че е инженер, въпреки че доказано не може да реши задача за осми клас, на която самият той е съставил условията и чака друг да я реши. Никога не си бил инженер нито преди 6 години, нито сега! Очевиден лъжец си!
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 месеца )
    Мити4ен,кога ще си купиш Тесла втора употреба? За сега само дрън дрънкаш и продължаваш да си на нафта.
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 3 месеца )
    Дал е 20к.долара и вече има ремонтирам автомобил.Тесларя с електрокар за 7800 долара да си приготви още 20 к.долара за батерията.
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Абе да не е била колата тайно преобразувана на електричка и да е сменял батерията :)