IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen показа как ще изглежда последният Golf с ДВГ

Публикуваните скици намекват за скорошна премиера на модела (ВИДЕО)

Volkswagen публикува дизайнерски скици на Golf/Golf GTI, моделна година 2025. Хечбекът беше показан с камуфлаж по време на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас, като тогава производителят разкри и неговия интериора със супер голям екран, прикрепен върху арматурното табло.


VW Golf


Световната премиера на модела явно е съвсем скоро - поне това е логичното обяснение на представените от компанията скици. Те бяха публикувани в Instagram от главния дизайнер на Volkswagen - Андреас Минд, като едновременно с това в YouTube беше показан и официален клип, който ни дава официален поглед към версията GTI.

Независимо дали говорим за стандартния модел или хот-хеч, най-точното описание на дизайна на екстериора е „еволюционен", тъй като в компанията явно смятат, че в момента Golf няма нужда от радикални промени във външния вид.


VW Golf


Производителят от Волфсбург разкри и друга любопитна подробност - стандартният Golf ще продължи да се предлага с механична скоростна кутия, но версията GTI в световен мащаб ще се предлага само с DSG. Версията R със задвижване на четирите колела вероятно също ще се откаже от педала на съединителя.

Това ще бъде последната актуализация на легендарния Golf в ерата на двигателите с вътрешно горене. Към края на десетилетието моделът от девето поколение ще се продава изключително като електрически автомобил, построен на платформата Scalable Systems Platform на VW Group. Той ще се произвежда във Волфсбург заедно с други превозни средства, базирани на SSP.



0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Хаха ( преди 3 месеца )
    Ако изглежда като на концептуалните скици то тогава мечтата ми всъщност е да карам голф. Но винаги готовия продукт е доста по-различен от скициран концепт, тъй като в рисунката не са участвали от маркетинговия отдел
  • #5
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Те тия дето напират за електрички летят за щяло и нещяло със самолети. Шопинг в Милано, Дубай, дори до близки места като Истанбул. На един човек в полет до Истанбул или Атина се пада толкова замърсяване колкото ако същия човек кара кола с ДВГ няколко месеца.
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Щирлиц ( преди 3 месеца )
    А когато сняг забръска,вий слезнете от електромобилния хладилник,и се стоплете в нормален автомобил с ДВГ,преди да сте замръзнали окончателно.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 3 месеца )
    Е чак пък 3 - има разлика с Голф 6 :D
  • #2
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Като последните 3 поколения?
  • #1
    8 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    с други думи - преоблякъл се Илия - пак в тия..