IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen премахва още един модел от гамата си

Кросоувър-кабриолетът T-Roc няма да получи наследник

През 2019 г. Volkswagen изненадващо за мнозина даде „зелена светлина" на кабрио версия на компактния SUV T-Roc. Четириместният автомобил се появи на пазара, като използва механиката на покрива на Golf Cabrio и резултатите му не бяха никак лоши. Поне за сегмента, в който се подвизава.


VW T-Roc Cabrio


През първите 11 месеца на 2023 г. T-Roc Cabriolet беше вторият най-продаван автомобил със сгъваем покрив в Европа. На Стария континент са продадени 11 693 бройки от модела, което означава, че той отстъпва единствено Mini Cabrio. Основният пазар е Германия - 8449 нови регистрации през 2023 г., като и тук само откритото Mini постига повече.

Това обаче явно не е достатъчно за оцеляването на модела и така духовният наследник на Golf Cabrio няма да получи второ поколение. Това беше потвърдено и от представители на Volkswagen, които обявиха, че новият T-Roc, който ще излезе догодина, няма да получи версия със свалящ се покрив. Така марката Volkswagen остава без кабриолет в портфолиото си, след като Eos с твърд покрив беше изваден от гамата още през 2016 г.


VW T-Roc Cabrio


Що се касае до ново поколение на стандартния кросоувър, това това ще бъде един от последните нови модели на VW с двигател с вътрешно горене, тъй като марката от Волфсбург се ангажира да премине изцяло към електричество в Европа до 2033 г. T-Roc беше вторият най-продаван автомобил в Германия през 2023 г., като той е базиран на платформата MQB Evo, която ще се използва и за предстоящия фейслифт на Golf. Новите поколения на Tiguan и Passat Variant вече са базирани на тази архитектура.


0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    gdgdgd ( преди 3 месеца )
    какъв е смисълът от тези 3 подобни модела на VW: Taigo, T-Roc и T-Cross?? май само да създават работа на португалците и испанците от двата завода в Палмела и Памплона.Скоро карах Т-Крос под наем... много под качеството на Шкода!
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пешо ( преди 3 месеца )
    Живея в Германия, минавам средно на ден минимум по 250км и до сега съм виждал не повече от три-четири такива бройки.
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До #5 ( преди 3 месеца )
    Това може да го твърди само някой който никога не е карал чисто нов автомобил произведен от ВАГ. Може би стандарта не Ви го позволява но ако някога В го позволи си купете кола от ВАГ и после коментирайте.
  • #5
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Вагина ( преди 3 месеца )
    Щом е ВАГ - махай всичко.....Баце - най-добре
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Кабриото изживя разцвета си през 90-те и първите години на новия век. Един от последните модели които ме грабва е Опел Астра J - един съсед има бяла с черен покрив - неочаквана красота от немски производител
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    wladoal ( преди 3 месеца )
    Гледах ги в Германия и се чудих. Що за недоразумение е това. Хем SUV, пък кабрио. Предимно жени ги караха.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Радвам се че този път редактирахте грешката и ще се радвам, ако го правите всеки път. Спокойно можете да изтриете както това мнение така и предишното ми, защото са излишни, след като заглавието вече е поправено
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    "Volkswagen премахва още един моделА от гамата си" да не би първоначалната версия на заглавието да е била за един-два модела?