IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият GTI на Volkswagen идва след две години

Представеният в Мюнхен концепт се превръща в сериен модел, потвърди дизайнерът Андреас Минт

Eфектният електрически прототип VW ID.GTI ще се превърне в сериен модел още до края на 2025 и ще започне доставки до клиенти през 2026. Информацията бе потвърдена и от дизайнера на VW Андреас Минт.
   
  
Volkswagen ID.GTI
   
   
Концептуалният ID.GTI бе представен на автомобилния салон в Мюнхен през септември, но тогава компанията не посочи срокове за производството му. Сега обаче Минт твърди, че графикът е вече ясен.
     
      
Volkswagen ID.GTI   
   
    
"Golf GTI бе представен на автосалона във Франкфурт през 1975 като ограничения серия от 5000 автомобила", писа дизайнерът в публикация в Instagram. "До днес сме продали над 2.8 милиона GTI. През 2026 ще въведем и електрическа версия на този емблематичен модел".
   
    
Volkswagen ID.GTI
  
    
Концептът изглежда базиран на бъдещия електрически ID.2, което го прави по-малък от актуалния Volkswagen Golf GTI. При ID.2 са предвидени два варианта на батериите - с капацитет 38 или 56 киловатчаса, и можем да предположим, че в GTI модела ще се използва по-голямата. Тя обещава зареждане до 125 киловата.
   
   
Volkswagen ID.GTI
  
     
В икономичния ID.2 батерията ще е достатъчна за пробег от 450 километра с едно зареждане, но при GTI този показател логично ще е по-скромен. Все още няма никакви сведения за мощността на бъдещия спортен модел, но най-мощният ID.2 ще разполага с 223 конски сили, така че при GTI числото ще е минимум толкова.
   
  

 

0 от 500