IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я новата Lancia Ypsilon

Месец преди официална си премиера моделът беше заснет по улиците на Милано

Премиерата на новата Lancia Ypsilon е насрочена за 14 февруари и подготовката за нея е в разгара си. Тя включва и заснемането на рекламно видео, което трябва скоро да се появи в каналите на марката или по телевизиите. Снимките се провеждат в Ломбардия и противно на това, с което сме свикнали досега, в Stellantis, чиято собственост е Lancia, не държат да запазят автомобила в тайна.


Lancia Ypsilon


Социалните мрежи буквално бяха залети от снимки и видеа на новия Ypsilon, направени по улиците на Милано. На тях колата е без никакъв камуфлаж, като явно в Lancia умишлено иска да я покаже поне на италианците и да ги накара да говорят колкото се може повече за нея. И по този начин да отбележи началото на една нова ера за една специална за Италия марка, която само допреди няколко години изглеждаше обречена да изчезне.

От самите снимки става ясно, че новият Ypsilon получава някои детайли от показания преди време концептуален модел Pu+Ra HPE. Компактният хечбек с дължина 4 метра има кръгли фарове, вдъхновени от тези на Lancia Stratos и емблема LANCIA, пренесена от класическото позициониране на вратата на багажника към страничната колона, където се вижда и „потопена" дръжка за отваряне на задните врати.


Lancia Ypsilon


В предната част има нова решетка с LED-ленти, докато интериорът е в стила на други модели от този клас от групата Stellantis - като Opel Corsa или Peugeot 208, с които Ypsilon споделя платформата CMP и основната механика.

Все още има въпросително около задвижването, но се очаква, че електрическата версия ще получи синхронен двигател с постоянен магнит и мощност 150 к.с. Задвижването е към предните колела, а батерията ще има капацитет от 50 кВт/ч. Ендотермичнвата версия ще бъде „мек“ хибрид със 136 к.с. и стартер-генератор, съчетан с механична или автоматична скоростна кутия с двоен съединител.


Lancia Ypsilon


Според последните информации, през 2025 г. трябва да пристигне спортна версия (HF) в електрически вариант с мощност 240 к.с., осигуряващи ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,8 секунди

Известно е още, че новият Ypsilon трябва да получи няколко иновации и по-специално с нова информационно-развлекателна система, наречена S.A.L.A, която обещава, според казаното от производителя през последните месеци, усъвършенствани гласови команди. С тях ще може да се управлява аудиото, климатика, вътрешното осветление и навигационната система.


Още снимка на новата Lancia Ypsilon - вижте в галерията:


0 от 500