IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lancia Coupé: това ли ще бъде четвъртият модел на марката?

Новият автомобил на италианците ще се базира на концепцията Pu+RA HPE

Lancia ще се опита да се върне на голямата автомобилна сцена със стил през следващите години, като това, както вече е известно, ще стане с дебюта на три нови модела. С тях италианската компания ще се опита да си каже думата в премиум-сегмента на основните пазари в Европа.


Lancia Coupe


Първата, която ще пристигне, ще бъде новата Lancia Ypsilon, а това ще стане през 2024 година. Тази кола ще бъде последвана през 2026 година от флагман с името Lancia Gamma.  И след това, през 2028 г. би трябвало да се появи и новата Lancia Delta.

Сега обаче фенове на марката в ​​интернет пространството разпространяват нова и доста любопитна, но естествено, все още непотвърдена информация. Те отива още по-далеч във въображението си като показват какъв ще е четвъртият модел, който ще дебютира в бъдещата гама на премиум марката Stellantis. Става дума за бъдеща Lancia Coupé, базирана на концепцията Pu+RA HPE. Как би изглеждала такава кола ни показва дизайнерът и дигитален създател Алесандро Масера, който визуализира хипотезата за бъдещ модел на Lancia.

Този модел е базиран на концепцията Lancia Pu+RA HPE, представен миналата пролет на Седмицата на дизайна в Милано. При създаването на рендера самият Масера каза в социалните медии, че елеминира ръба на спойлера на Pu+RA. Това той прави, защото е сигурен, че не това ще е дизайнерския език на марката, като сменя стила с доста по- мек и добавя двутонен трети обем за покрива и долната част , запазвайки "венецианската щора" отзад.

Резултатът от това, което виждате е много похвали в мрежата. В момента четвърти модел за Lancia официално не е планиран или поне ние не знаем за такива планове. Ако нещата вървят добре с първите три автомобила, очевидно не е изключена и появата на четвърти модел, което може да се случи до 2030 г. В такъв случай обаче този модел може да е, както SUV, така и купе... 


0 от 500