IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

15-те най-скъпи коли, регистрирани в България през 2023

От McLaren до Rolls-Royce, отминалата година е била рекордна за луксозния сегмент у нас

Отминалата 2023 е била добра година за пазара на нови автомобили в България, както показва традиционната справка на Automedia.bg. Но в най-високите пазарни сегменти тя е била не просто добра, а рекордна. През нея в страната са регистрирани 8 нови автомобила Rolls-Royce - най-доброто постижение на марката в България, 11 нови Ferrari, 9 Lamborghini, 6 Bentley, 4 Aston Martin. Тук не включваме регистрациите на "употребявани" автомобили на реална възраст под една година. Maserati може да се похвали със 74 нови регистрации, Porsche - с рекордните 293 (макар че тези марки имат и модели в по-ниски сегменти). Отлично са се продавали и най-скъпите версии на марки като Mercedes или BMW. България е най-добрият пазар в региона на XM, най-скъпия актуален модел на BMW. Mercedes e пласирал 93 автомобила със стартова цена над 200,000 евро.
   
   
Rolls-Royce Spectre
Първият електрически модел на Rolls-Royce - Spectre - вече е представен и по българските пътища. 2023 е била рекордна година за най-ексклузивната марка на нашия пазар
  
   
Преди да ви покажем Топ 15 на най-скъпите автомобили, продадени в България, две уговорки. Първо, посочените цени са изцяло ориентировъчни и не се отнасят до конкретните бройки, които могат да са и много по-скъпи. Някои от марките на практика нямат официални ценови листи ("ако питате за цената, значи не можете да си го позволите"). Където няма представителство в България, сме се ориентирали по стартовите цени за германския пазар.
Второ, тук разглеждаме само официално регистрирани нови автомобили. Има немалко колекционерски модели, които са внесени в България, но не са регистрирани. Има и доста класически автомобили, чиято цена преспокойно може да бие тази на победителя в нашия списък - справката ни за най-интересните класики, внесени през 2023, можете да видите тук.
   
     
15-те най-скъпи нови коли в България през 2023 (ГАЛЕРИЯ):


  
   

 

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Ниска е пройзводителността на труда в България, затова заплатие са ниски. Ето ви от тази ниска пройзводителност и ниските заплати.
  • #9
    9 rate up comment 4 rate down comment
    бг смешки 2 ( преди 3 месеца )
    КРАДЕ се разбира се ! у БГ друго не се прави от 33 години ! за съжаление народеца е яко зле и си мълчи и го допуска с лека ръка ! и мързеливи има много за съжаление !
  • #8
    18 rate up comment 1 rate down comment
    до 7 ( преди 3 месеца )
    По-добре първо инвестирай малко в образование, и после в Бентли
  • #7
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    До 1 - Добре, а аз ако съм с пари от 15 години "Странстване" и бачкане в Европа и най-накрая имам някакъв бизнес, кавко? Да не си купя Бентли за мен и за семейството си, че да не ме заплюе някои ли?
  • #6
    0 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    До 4 - Що за глупости пишеш?!
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Някой нещата, трбява да са си информация, достъпна само за съотвентие органи ...
  • #4
    17 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Не само кратат но са и нагли. Собственика на Урус-а освен това имаше Вейрон, в момента Широн и още едно лимитирано ламбо. Но блокира София с протеста си че видиш ли при 3лв цена на нафтата ще му фалира фирмичката. При положение че само каското на Широна ще му покрие загубите. И човек с такъв гараж спортни коли едва ли в ежедневието си се вози в някоя проста С или Е класа. На него само поддръжката на гаража му е милиони на година.
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Ха ха ( преди 3 месеца )
    Няма по-*** и заспал народ от нашия и по бананова "държава" от нашата!
  • #2
    29 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Не знам за народа, дето гладува, щото кръчмите вдигнаха цените двойно за една година и пак са пълни. Но че се краде юнашки, е ясно. Кола за половин милион си купува само някой, който много лесно ги е изкарал парите и знае, че при нужда ще се нареди за някое държавно договорче или евросубсидийка и ще изкара още
  • #1
    33 rate up comment 2 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 3 месеца )
    Какво по-добро доказателство за размерите в които се краде в нашата мила родина. Народа се чуди как да си плати сметките, а една шепа хора се чудят как да си изхарчат милиардите, които са откраднали от същите тези гладуващи.