IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте първия в света кристален мултимедиен екран

Разработката на Continental трябва да привлече богатите клиенти

Компанията Continental в сътрудничество със Swarovski създаде единствен по рода си дисплей на автомобилна мултимедийна система. Той е наречен Crystal Center Display, като разработката му стартира с една проста идея - да бъде направен първокласен полупрозрачен дисплей, който да кара съдържанието на екрана да се носи във въздуха.


MicroLED


Това всъщност не е напълно прозрачен екран, въпреки че изглежда точно като такъв. Светът на технологиите все още не е достигнал точката, в която прозрачните панели могат да станат масови и затова от Continental са спазили съществуващите ограничения и са решили да направят полупрозрачен дисплей.

В проекта участва и Swarovski, който създава дизайна на продукта, като резултатът централен дисплей Crystal с кристално тяло, който осигурява частична прозрачност. След това се намесват специалистите от Continental, за да се погрижат за технологиите. Те са използвали MicroLED панел, окачен на кристално тяло, за да може съдържанието „да плува".

За тази цел именно MicroLED панелите са по-ефективни от всяка друга технология. Те осигуряват по-живи цветове, подобрена яркост и контраст. Като цяло тези дисплеи се възприемат като по-реалистични от съществуващите алтернативи. Ето защо производителите на първокласни устройства избират точно тази технология за своите бъдещи модели.

Големият въпрос е кой ще приложи идеята на Continental в сериен модел. Това решение няма да е евтино, което означава, че производители на автомобили като Rolls-Royce и Bentley може да се интересуват от него. Единственият проблем в случая може да бъде размерът на екрана. Автомобилната индустрия сега е фокусирана върху големи дисплеи, а 10-инчовият Crystal Center Display очевидно не е такъв


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 3 месеца )
    НЕ играеш докато караш, братчед. Има си ограничения на мултимедийните функции, повечето не работят докато се движиш. Нито телевизията, нито видео, нито браузър и тем подобни разсейващи такива. В движение имаш музика и навигация - стигат ти. Така го правят всички производители от над 10 години, ама ти явно доста рядко четеш каквото и да било, от мрънкане не ти остава време.
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Играеш или караш ( преди 3 месеца )
    Технологията е ОК, да, но ако се използва адекватно. Гледам в някои нови коли - игри.Предлагат се на шофьорите ИГРИ докато шофират ? Моля !? Това са игри за деца на телевизор вкъщи - какво правят на таблото докато шофираш и рискуваш живота си и този на другите ??
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Против екраните ( преди 3 месеца )
    За мен е важно да си концентриран на пътя, с хиляда екрана на таблото няма как да стане това. Според мен вероятността да се блъснеш с кола без екрани на таблото е много по-малка. Умишлено се засилва "войната по пътищата"
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    За чии ве ( преди 3 месеца )
    10 инча като са ви малко си сложете 50тка телевизор вместо предно стъкло. Тъпанарщина. Кола ли ще караме или ще пречиме на шофьорите на пътя, мотаейки се , разглеждайки си простотии на екранче ?