IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai разработи най-тънкия екран в света

Технологияга QL ще дебютира при напълно нов електромобил на корейците

Новата 2024 година наближава, а с нея и първото голямо изложение за електроника в света - CES в Лас Вегас. Именно там автомобилните производители ще представят някои от новите си технологии, като един от тях - Hyundai, обяви, че ще покаже новата си разработка - първия в света QL екран.


Hyundai


Технологията е дело на Hyundai Mobis - подразделението на южнокорейския конгломерат, което отговаря за разработването на нови системи и оборудване. Инженерите на компанията определят QL като „Върхът на качеството на дисплея“, като с нето компанията прави крачка напред към създаване на екран от ново поколение. Той ще дебютира при напълно нов модел на Hyundai през 2025 г.

Новият QL екран използва усъвършенствана технология Quantum Dot и Local Dimming, за да предостави по-реалистични цветове, като същевременно увеличава контраста между светлите и тъмните цветове за по-точно качество на картината.

Корейската компания обясни, че цветната технология с квантови точки може да загуби ефективност и стабилност при високи температури, но комбинирането на технологията с OLED диоди й позволява да подчертава или потъмнява локалните области, като същевременно ги минимизира.

За момента не е известен моделът, с който ще бъде оборудван с новите екрани. Това определено ще бъде един от следващите електромобили на Hyundai. Основен кандидат за него е луксозният електрически кросоувър Ioniq 7, който в момента е в процес на разработка. Екранът ще бъде с диагонал 27 инча, а дебелината му ще е едва 14,5 мм, което го прави рекордьор по този показател.


0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    и снимката е от Нисан Ария
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 4 месеца )
    За момента не е известен моделът, който ще бъде оборудван с новите екрани. Това определено ще бъде един от следващите електромобили на Hyundai; докато лично аз залагам на някоя от новите разработки на епиKYpейският премиум-бранд GENESiS... като неделима и съществена част от целия световно водещ автопроизводител...