IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW пуска очилата на „Терминатора“ за 690 евро

Устройството представлява head-up дисплей за мотоциклетисти

BMW пуска очилата на „Терминатора“ за 690 евро

BMW представи умните очила ConnectedRide с технология за дисплей с глава за мотоциклетисти. Те проектират данни в реално време като навигация и скорост в зрителното поле, за да подобрят безопасността. Звучи досущ като незабравимия екшън „Терминатор“ с Арнолд Шварценегер в главната роля.


очила BMW


„Това, което все още се смяташе за научна фантастика преди няколко години, сега се превръща в реалност със смарт очилата BMW Motorrad ConnectedRide – твърдят от компанията. - Иновативните мотоциклетни очила предлагат познатия от автомобилния сектор head-up дисплей. Благодарение на него, в реално време ще се виждат всички данни като навигация, скорост или брой предавки директно в зрителното поле, като по този начин позволяват особено изпреварващо и следователно по-безопасно управляване на машината."

Очилата са свързани към смартфон чрез Bluetooth и приложение, като позволяват на водача да регулира настройките чрез мултиконтролера, монтиран на кормилото. Очилата могат лесно да се адаптират към различни каски и форми на лицето като, предлагат живот на батерията до десет часа. Предлага се с два комплекта UVA/UVB лещи. Едната е оцветена, а другата - 85% прозрачна. Наличен е RX-адаптер за тези, които носят диоптрични очила.


очила BMW


Други ключови характеристики на продукта включват два размера със сменяеми подложки за нос за оптимално прилягане. В допълнение, очилата разполагат с проекция на GPS данни в реално време. Тя прави възможно да се видят GPS навигационни данни на пътя. Може дори да показва информация за мотора, като скорост и текуща предавка.

Цената на дребно на тези очила с добавена реалност е 690 евро.


очила BMW


0 от 500