IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи мотор с уникален дизайн

В основата на The Crowп е знаменитият мотоциклет R18

В началото на 2021 година компанията Kingston Custom представи BMW R 18 - мотор с изключително опростен дизайн, отличаващ се с естетика. Той разширява безкрайните възможности на оригиналния R 18.


BMW R18


В днешни времена мотоциклетната линия на BMW отпразнува вековен юбилей. В периода 7-9 юли в Берлин се състоя фестивалът BMW Motorrad Days. Но тази година това беше нещо много специално събитие. В негова чест конструкторът Дирк Йолеркинг бе помолен да проектира още едно поръчково творение на R 18, за да представи миналото, настоящето и бъдещето на марката в осезаема визуална форма.

Мотоциклетът се нарича BMW R 18 The Crown (б.а. - в превод от английски: короната). Няма нищо общо с британските кралски особи. Той е нещо, което Йолеркинг описа в изявление като „същността на предишните ми творения“. Коронно постижение, изградено от прецизно ръчно изработен алуминиев лист, запечатан с подходящо царствено платинено покритие в цвят шампанско.


BMW R18


„Започнах с ново BMW R18, което разглобих. Както винаги, работих с пяна и картон, за да мога да оформя формата, линиите и дизайна. Той трябва да представлява мощност, елегантност и скорост в иновативен външен вид“, разказва инженерът.

Йорлекинг трябваше значително да промени основната структура на R 18, за да реализира визията си при проектирането на The Crown. Стандартният преден край на R 18 беше премахнат и заменен с двустранно люлеещо се рамо с централна подпора. Резервоарът за гориво от неръждаема стомана, панелите на каросерията и изпускателните колектори са правени на ръка. Фаровете, арматурното табло, разпределителната уредба, крачетата, двигателят и други компоненти са взети от фабриката на BMW и са напълно интегрирани в цялостната композиция.


Още снимки на уникалната машина - вижте в галерията:

0 от 500