IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Този мотоциклет се движи с... бира!

Возилото може да развие скорост от 240 км/ч

Кай Майкълсън, изобретател от щата Минесота, САЩ, придобил слава с необичайните си превозни средства, представи най-новото си изобретение: мотоциклет, който се движи с бира. За това пише UPI .


мотоциклет


Американецът, чиито предишни изобретения включват тоалетна с ракетно задвижване и кана за кафе с реактивен двигател, казва, че мотоциклетът с бира, който е конструирал в гаража си в Блумингтън, използва 14-галонов варел с нагревателна намотка, която загрява течността до 300 градуса. След това напитката се превръща в прегрята пара в дюзите, които движат мотоциклета напред.

„Цените на бензина растат. Аз не пия. Така че не мога да измисля нищо по-добро от това да използвам бирата като гориво ", казва Майкълсън в интервю за KMSP-TV.



Мъжът вярва, че мотоциклетът може да достигне скорост до 150 мили в час (241 км в час). Той казва още, че се надява скоро да го изкара на писта, за да тества максималните му възможности.

Синът на Майкълсън - Бъди, твърди, че моторът може да бъде адаптиран да работи с почти всяка напитка. „Може да е всякаква течност. Може да е Ред Бул. Може да е кафе, може да е всичко. Но баща ми избра бира. Защо не - казва Бъди.

Бащата и синът разказват, че моторът, след т.като бъде тестван, в крайна сметка ще заеме постоянно място в домашния музей на изобретенията на Майкълсън. Вижте повече за странното двуколесно във видеото.


0 от 500