IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

12-те най-добри електромобила на 2023

Тези масови модели предлагат както впечатляващи технологии, така и запомнящ се дизайн

Интересът към електромобилите расте с всяка изминала година, като това се дължи и на увеличаващите се предложения на пазара. Затова е доста трудно да се определят най-добрите модели, до които потребителите вече имат достъп. Изданието Inverse обаче прави точно това, като посочи 12-те електрически коли, които се предлагат на пазара през 2023 г.

Авторите на списъка посочват, че в него не са включени модели като Hummer EV и Ford F-150 Lightning, тъй като са прекалено големи и скъпи. Няма я също и Toyota BZ4X, чиято гама е прекалено малко и не дава особен избор на купувачите. В същото време в списъка попадат електромобили, които не само разполагат с впечатляващи технологии, но и изглеждат наистина добре.


12-те най-добри електромобила на 2023 година (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #10
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    При тези безумни цени няма как да имат успех. Повече хора търсят нещо за 5-10 хил. лева. Кой луд ще даде 100 000 ( ще вземе кредит) за нещо което след няколко години заминава за скрап? Вторичният пазар за тези автомобили на практика не съществува. Никой не ни иска.
  • #9
    3 rate up comment 4 rate down comment
    До Митбъстъра ( преди 4 месеца )
    Какво значи, че на някой не му е по джоба? Тесла У струва горе долу колкото Хонда ЦРВ, Тойота Рав 4 и други, а те не са чисто електрически. Тесла 3 сравнена с коли от същия клас също не е по-скъпа и то без екологичен бонус.
  • #8
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Алекс ( преди 4 месеца )
    ТЕСЛА е най-доброто.
  • #7
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Грета Тунберг ( преди 4 месеца )
    Джендита, само от коли се интересувате. Търся мъж с корав,да направим тройка с моя чекист MythBuster.
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 4 месеца )
    Както винаги, в настоящия момент и занапред - GENESiSът мачка наред. Приблизително за ок. 120-135 хилки получаваш въпросния GV60, който отпред е като ТЕСЛАта, а пък отзад се доближава до ПОРШ - истинска съвременна классика, откъдето и да го види човек. Отделно от това, в редица ЕВР0-страни, заедно с братчето си G70 наскоро бе обявен за една отт най-добрите и водещи машини в своя клас: от ГЕРМАНИЯ та чак до ШОТЛАНДИЯ... Най-доброто съчетание за умно-мислещия драйвър м/у КАЧЕСТВО и ЦЕНА.
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Цената на ел колите вече е същата или близка до аналогичен клас двг.Един Люсид е гд колкото амг м5 или ер ес като цена но върви повече.Проблема е единствено ако не живееш в къща.
  • #4
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Повечето от автомобилите в класацията нямат адекватен софтуер, а техния перформънс е отчайващ. На всичко отгоре, продажбите на повечето от тези автомобили са напълно смехотворни като бройка, а причината за това е, че потребителите със 100к лева в джоба не са толкова глупави и знаят това. Съответно, през 2023 най-продаваната кола в света / не EV, а изобщо/ е Модел Y на Тесла, която не попада в тази класация, въпреки, че е повече кола от всяка една от тези 12, включително и от Модел 3
  • #3
    10 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Напълно съм съгласен с тебе. Ще говоря в прав текст защото повечето не разбират от намеци. Електромобилите не са подходящи за 95% от шофьорите, защото не им влизат в бюджета за автомобил. А освен че са по-скъпи, също така им създават проблеми с навиците които имат за зареждане. Намаляването на този процент ще е дълъг процес, а не еднократно действие с дадена заповед например. Ще мине време докато цените се изравнят с ДВГ и се изгради зарядна инфраструктура, но процеса е необратим. Няма връщане!
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Факт ( преди 4 месеца )
    Люсида е топ чук уникална машина
  • #1
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Безсмислена технология за много пари - играчки за богаташи. :-(