IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как един французин промени качеството на Alfa Romeo

Италианската марка се похвали с намалени наполовина разходи за гаранционни ремонти

В миналото автомобилите на Alfa Romeo често бяха критикувани заради лошото си качество, което им създаде лош имидж, но това е на път да се промени. През лятото италианската марка зае първо място сред премиум-брандовете в класацията на JD Power за производители с най-качествени модели и трето в общото класиране, където отстъпи само на други две марки от концерна Stellantis - Ram и Dodge.


Alfa Romeo


Сега главният изпълнителен директор на италианската компания Жан-Филип Емпарато разкрива, че усилията към подобряване на качествата са дали забележителен резултат - разходите по гаранционни ремонти на Alfa Romeo са намалели наполовина. Това е постигнало благодарение на редица промени в производството, направени именно от французинът Импарато, който беше пратен да спасява марката по настояване на шефа на Stellantis - Карлос Таварес.

Въведените нови практики включват драстично намаляване на броя на опциите - от 4000 на 1500, за опростяване на процеса на сглобяване, повишаване на цените и отказ от съществуващия план на Alfa за пускане на кросоувъра Tonale в дизелова версия. Вместо нея моделът получи модификация PHEV.

„Качеството на Alfa Romeo не беше такова, каквото трябваше да бъде и затова отложил пускането на Tonale на пазара с 6 месеца, за да можем да коригираме всички недостатъци, преди да започнем серийно производство. Това даде резултат и увеличението на печалбите, а и подобряването на репутацията на марката вече се усещат", похвали се Емпарато пред Auto News.


Жан-Филип Импарато


След промените компанията очаква да реализира оперативна печалба от няколкостотин милиона евро тази година, като тя трябва да нарасне с пускането на пазара на три нови автомобила до 2026 г. На първо място е малкият брат на Tonale - Milano, който ще бъде последван от заместник на електрическата Giulia и от второто поколение на Stelvio. След това - през 2027 г., Alfa ще пусне своя водещ голям електромобил.

„Работим върху него повече от две години и почти сме готови. Ще бъдете впечатлени, повярвайте ми", категоричен е Емпарато. И допълва, че не се интересува от броя на произведените коли, а от печалбите и качеството на Alfa Romeo, които са много повече от производствени цифри.


0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Да ( преди 3 месеца )
    Смеем се на другите,а ние сме цъфнали и вързали.Браво на човека
  • #7
    13 rate up comment 1 rate down comment
    чук ( преди 3 месеца )
    нека позная караж некъв ВАГинален умрел ГоУф и онанриша га всяко разьрисане щот е мноу як ха ха ха
  • #6
    1 rate up comment 23 rate down comment
    Алфа умрело ( преди 3 месеца )
    Колкото и минуси да се натискат, хората са си го написали още в първото изречение - а това французин да "оправя" жабарите наистина звучи като виц.
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 3 месеца )
    Защо не попитат как се гради "качество" от специалиста зад океана - Лъжлив Илон. Той ще им обясни - това е проблем на клиента!!! Хахахаха...
  • #4
    3 rate up comment 33 rate down comment
    Факт ( преди 3 месеца )
    Абе там където правят спагети и ми.нети....Коли не могат да правят !
  • #3
    26 rate up comment 1 rate down comment
    //// ( преди 3 месеца )
    Италиянците правят качествени автомобили и навремето бяха голяма конглокенция на немските. И като не могат с техника, германците заложиха на гьобелс....
  • #2
    61 rate up comment 1 rate down comment
    Jojo ( преди 3 месеца )
    Щото па немците в момента са виртуози на качеството, викаш а ?Затова има модели на всички немски марки, дето не могат 3 смени на масло да направят, без смяна на мотор или долнище по гаранция.Аман от БГ капацитети - всички все вя топ-eвaчu и топ-разбирачи от коли, футбол и политика...
  • #1
    8 rate up comment 65 rate down comment
    Друг Гост ( преди 3 месеца )
    Ха ха - това звучи като виц - французин научил италианец на качество - и двете нации не са известно точно с качество