IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Култовият V6 на Alfa Romeo ще оцелее при Евро 7

При новите изисквания шестакът с два турбокомпресора няма да има проблем с хомологацията в ЕС

Alfa Romeo е една от европейските марки, които ще се възползват от решението на Европейския съвет да изостави по-строгите регулации Euro 7. 2,9-литровият битурбо V6 бензинов двигател на италианската марка ще продължи да задвижва нейните мощни модели и след първоначално очаквания краен срок за 2025 г.


Alfa V6


Според Autocar, попитан за плановете на марката да използва прочутия двигател с вътрешно горене в бъдещи модели, изпълнителният директор Жан-Филип Импарато потвърди, че задвижването ще продължи да съществува. Италианският Twin-turbo V6 се използва в моделите Giulia и Stelvio Quadrifoglio, както и в наскоро представения суперавтомобил 33 Stradale.

Също така наскоро беше потвърдено, че вдъхновен от наследството суперавтомобил ще последва 33 Stradale, а после ще последва цяла серия от ексклузивни колекционерски модели. Въпросната серия ще бъде проектирана от специализираното студио „bottega“ в рамките на марката-майка Stellantis на Alfa Romeо. Очаква се тези ултра-ексклузивни модели да удължат използването на ДВГ от традиционната италианска марка.

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Добре де, защо като са толкова добри не могат да достигнат ферари и ламборджини? ->>> Има неписани правила и джентълменски споразумения. Алфа никога да не е по-луксозна или по-бърза от Ферари, а в замяна Ферари им споделят технологии. Въпреки смяната на собственици, споразуменията си остават.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Въпросченце ( преди 4 месеца )
    Добре де, защо като са толкова добри не могат да достигнат ферари и ламборджини?
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Спортно Сърце ( преди 4 месеца )
    Е те голфъри и бмведжиите винаги ще им тежко да слушат за историята на Алфите..,само факта че в първото съатезание на Ф1 през 1950г.на подиума са били само автмобили на АР е достатъчно за това.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Dimmitar ( преди 5 месеца )
    Когато фактите говорят и боговете мълчат.
  • #4
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Sameman ( преди 6 месеца )
    А хахаха, Алфа били некъдърници... Ти изобщо нещо разбираш ли от автомобили приятелю или си пъпчив тинейджър? Цял свят твърди (включително немските журналисти), че в момента Алфа превъзхожда като управляемост и удоволствие всички немски конyренти, но нашия вика некъдърници... И не говорим само за 6цилидровите, но за 4 цилиндровите. Например Busso е един от най-известните двигатели и не е на Ферари. Alfa е с невероятна история и традиции.
  • #3
    18 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 6 месеца )
    Защо да са некадърници нали са си колеги, сънародници и съседи със Ферари? :D
  • #2
    1 rate up comment 30 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Какво браво на Алфа, тоя двигател се ползва от тия некадърници, но разработката му няма нищо общо с тях. Двигателя си е на Ферари.
  • #1
    21 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Браво на Алфа