IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващата суперкола на Alfa Romeo ще се появи през 2026 година

Подобно на 33 Stradale, тя ще излезе ограничен тираж и ще бъде вдъхновена от златното минало на марката

В края на миналия месец Alfa Romeo представи първия си суперавтомобил от няколко години насам. Успехът не закъсня, което окуражи марката да продължи в същия дух и следващият елитен спортист вече е планиран за 2026 г. Всъщност 33 Stradale ще бъде само първият от много суперавтомобили, които марката вече е планирала да пусне в ограничен тираж.


Alfa Romeo


Alfa Romeo 33 Stradale беше представена в края на август и е черпила вдъхновение за дизайна от едноименния модел от средата на века. Производството ще бъде ограничено до 33 екземпляра, а отделът на Bottega на компанията ще има право да продължи да работи върху силно лимитирани модели, вдъхновени от историята, докато подразделението остане печелившо.

„Първата кола се оказа наистина добро упражнение за нас, за всички алфисти и за нашите клиенти“, каза Алехандро Месонаро-Романос, ръководител на дизайна в Alfa Romeo, пред Autocar. "И ние искаме да продължим." Фактът, че 33 Stradale се оказа успешен, не бива да изненадва никого. Компанията залагаше много на този модел и още докато контактува с първите клиенти, от Alfa Romeo са сондирали мнения какво още биха искали да си купят те на по-късен етап. Всички клиенти единодушно са искали модел, вдъхновен от славната история на компанията, така че компанията вече има четири класически модела, от които да избира за следващия си проект, както издава Кристиано Фиорио, ръководител на отдела Bottega.


Alfa Romeo


Всички бъдещи модели, създадени от отдела, ще бъдат ограничени до 50 или по-малко бройки. Фиорио твърди, че ако направят повече от това, колата спира да бъде специална. Въпреки че 33 Stradale е базиран на същата платформа като Maserati MC20, не е ясно дали и други модели ще бъдат основани на същата техника.

Въпреки че създаването на изцяло нови модели ще отнеме известно време, Фиорио допусна, че Bottega може да пуска нови продукти и всяка година. Това от своя страна може да означава, че специално издание на 33 Stradale все още предстои, докато чакаме да бъде създадено следващотия модел, вдъхновен от класиките в историята на марката.

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Егати бай ганьовските коментари. Някой си там пък не харесвал хората каращи Алфа Ромео. Друг пък... Алфатар да се казвала Пининфарина... Пининфарина и неговата Италдизайн са собственост на Ауди от много години, на то на село от къде да разбереш.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Айдее хейтърите се обадиха, не харесват нещо и искат да умре. Колко много народ пък не харесва хората които карат БМВта и АМГта и.т.н.,, да вземат да ги закрият и тях. Или да изтрепим направо хората които не харесваме, че не са достатъчно добри по нашите очаквания и не заслужават да същесвуват
  • #3
    0 rate up comment 3 rate down comment
    мииии ( преди 7 месеца )
    ще ме изкефи алфа да се закрие като бранд и да се преименува на просто пинифарина
  • #2
    0 rate up comment 4 rate down comment
    До №1 ( преди 7 месеца )
    Прав си. Това, което виждам е copy paste на ferrari. Не харесвам хората, които карат алфи - затова с радост приветствам затъването им. Ще стане като със Сеат, но по-бързо тъй като зад гърба на алфа ги няма VW финансите за животоподдръжка
  • #1
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    пуснете масова хубава кола нещо като 156 ще убиете марката.