IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo обеща най-красивата кола в света

Италианският производител предизвиква публиката преди премиерата на новия си модел

Alfa Romeo е все по-близо до дебюта на първия си суперавтомобил от повече от 16 години. Моделът ще бъде представен в края на този месец, но преди това да се случи, италианският производител на автомобили отправи предложение към фенове не само на марката, но и на колите като цяло, да си го представят с помощта на изкуствен интелект. И за целта публикуваха цяла галерия с рендъри, подсказващи какво трябва да очакваме.


Alfa Romeo


Всъщност, скромността никога не е била добродетел за Alfa Romeo. Италианците показаха последната си суперкола – 8C, през 2006 г., като тя също е сред музите, вдъхновили предстоящия модел по отношение на дизайна. Това се отнася и за легендарният T33 Stradale от 60-те години на миналия век.

Италианците описват новата си кола като творение, което е „родено чрез смелостта и страстта на екип, който се стреми да превърне една мечта в реалност“. Дизайнът и спецификациите са строго секретни, но пък най-нетърпеливите могат да затворят очи и да си представят как ще изглежда автомобилът.


Alfa Romeo


„Дали ще изглежда футуристично или носталгично?.Класически или съвременен? С 4 или 2 врати? Елегантен или бунтарски? Червено или зелено?“, задават въпроси от компанията, като целта е една - да се повиши интереса към новия авточобил.

А неговата премиера ще се състои на 31 август в музея на Alfa Romeo в Арезе (Италия). Преди това най-добрите предложения на тези, които участват в отправеното предизвикателство, ще бъдат споделени в акаунта на Alfa в Instagram.


Alfa Romeo


Вече е известно, че моделът ще излезе в ограничен тираж, но пък името му също се пази в строга тайна. Според последните информации суперколата ще се казва 6C, или 333. Числото 6 ще бъде препратка към 2.9-литровия V6 с двойно турбо, който трябва да бъде интегриран в задвижването, вдъхновено от Формула 1. В същото време 333 ще бъде намек за емблематичния T33 Stradale отпреди повече от половин век.

Alfa Romeo ще произведе само 333 екземпляра от своята суперкола, като според изпълнителния директор на компанията Жан-Филип Импарато всички бройки ще бъдат разпродадени преди премиерата. А причината е, че този автомобил, освен че изглежда много секси, ще бъде и новата емблема на марката.


Още снимки на предложените от Alfa Romeo варианти за дизайн - вижте в галерията:


0 от 500
  • #18
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Този, ( преди 8 месеца )
    Първата ми кола след лада беше 155,черна перла, 2.0бензин,супер окачване, и си палеше гумите без съединител
  • #17
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Мда ( преди 8 месеца )
    Абсолютно съм съгласен с райдъра по-долу. Имах преди време 159 , бензин, прекрасен автомобил, никакви проблеми за над 200к километра, смених я преди 6 години и това е единствената грешка която допуснах. Има нещо в тия коли което те грабва, сякаш имат душа. Вече два други чисто нови автомобила съм сменил, но единствено алфата все още ми липсва.
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Im-ДртiйDiN0MAN! ( преди 8 месеца )
    Бих желал да обърна спец.внимание на Пешо 3ахариев в случая за най-крассивата и НЕнадмината със своя уникално впечатляващ външен вид,че тя съществува от повече от 9 месеца и само където Пешо не ще да я представи в сайта му, както следва: Тук става дума за НЕвъзможния за пренебрегване превъзходен концептуален /все още!/ електро-кабрио X-CONVERTIBLE на GENESiS, който рано или късно, всички се надяваме на това 4УД0 да види в най-скоро време бел свет и то не само в Щатите, а и тук в нашата ЕВР0ПА!
  • #15
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Мислех ( преди 8 месеца )
    ,че най важното е да е здрава,колкото и да е красива ако стой в сервиза нон стоп...
  • #14
    16 rate up comment 1 rate down comment
    raiders ( преди 8 месеца )
    Има нещо в тези коли, карах 9г. 156 и беше феноменален автомобил. Визия външно/вътрешно супер красив, двигател 2.0 бензин- атмосферен с регулиране на вала и клапа в смукателни колектор за над 3000 оборота , спирачки на спортно ниво, управление-директно. За 1998г. чудесно балансиран, и много хора не знаят за какво говоря. Просто залагат на 3 големи марки и пропускат много. Джулия 2.9 е прекрасен, но много скъп вече, чудесно се представя спрямо Мерцедес С 63 Амг и бмв М. Докато някой не ти каже..
  • #13
    3 rate up comment 31 rate down comment
    Аз ( преди 8 месеца )
    Най-красивата кола е ягуар e type , това трябва да бъде запомнено от жабарите .
  • #12
    27 rate up comment 2 rate down comment
    corvett ( преди 8 месеца )
    Алфа си е класика в жанра,няма никоя друга марка като Алфа.Браво.MADE IN ITALY.
  • #11
    11 rate up comment 6 rate down comment
    РУК ( преди 8 месеца )
    Кое е копие на Мазда бе пич?!Правиш ли разлика между случайни изображение подбрани произволно от автора на статията с нещо показано от Алфа Ромео!? Не виждаш ли, че повечето са генерирани от AI от някои аматьорчета дето са написали у нещо като Chat GTP "make a pic of red sport alfa romeo" Дори емблемата на алфа я няма по тия измислици, нашия тръгна да сравнява, че обвинения в плагиатство да раздава ... Ей спец, до спеца мила моя майноЛьО!
  • #10
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Martin187ism ( преди 8 месеца )
    2,3 или 9. А дано и дано се оттласне от дъното тая марка.
  • #9
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Белисима ( преди 8 месеца )
    Копие на концепта на Мазда 6. Ама нормално и Мазда имат италианска нотка в дизайна, затова са красиви.