IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

800 коня за новата суперкола на Alfa Romeo

Спортният автомобил ще получи двигател на Maserati MC20 и поне един електромотор

Alfa Romeo обяви предстоящата премиера на нов и дългоочакван суперавтомобил, която ще се състои на 30 август. Събитието ще се състои в музея на марката в Арезе (Италия) и ще бъде излъчено директно в YouTube-канала на компанията.


Alfa Romeo


Италианския производител описва колата като „спортен автомобил, съзидателен плод на смелостта и страстта на екип, който се стреми да сбъдне мечтата си“. В съобщението до медиите се казва още, че предстои „истинска среща с история, уникален момент на чиста италианска моторспорт емоция, преживяна от първа ръка".

Технически подробности не се съобщават, но Според нова информация, публикувана от изданието Quattroruote, високопроизводителният автомобил ще бъде базиран на Maserati MC20, но с хибридно задвижване. И ако колата на Masearti може да бъде закупена с двигател Nettuno (електрическата версия MC20 Folgore ще излезе догодина), еквивалентът на Alfa Romeo ще разчита на електрифицирано задвижване.

Комбинацията от 3,0-литров V6 с двойно турбо и „поне един електрически мотор“ осигурява комбинирана мощност от приблизително 800 к.с. Това би било забележителен скок спрямо бензиновия MC20, който разчита 630 к.с.

Според същата информация новият топ-модел на Alfa Romeo вече е разпродаден напълно, което означава, че той ще излезе в ограничен тираж (под 100 бройки). Твърди се също, че суперколата черпи вдъхновение от 33 Stradale по отношение на стила, но по-интересно е как ще се казва.


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 35 rate down comment
    до Пропов ( преди 8 месеца )
    Стига само с някакви изпържени стари бараки фулвия италиански 60-те сан ремо *** избушените пенции
  • #4
    30 rate up comment 1 rate down comment
    Топ ( преди 8 месеца )
    Кърти от всякъде.
  • #3
    57 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 8 месеца )
    В неделя бях на сбирка на италински коли. Над 100 красавици. Като почнеш от Делтона, Абарт, Фулвиа, минеш през няколко униката на Загато, Ферарита и Мазератита от класически до модерни, Алфи GTA, GTV, 4C... Около 3 часа усмивката не ми слезе от лицето. Красота, изящество, история, романтика, лудост. Бил съм на изложения на супер коли , на американски, на тунинг шоута, на JDM, но 3 часа ухилен - само при италианките. Усетих това тяхното Dolce vita!
  • #2
    14 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    мазерати в друг костюм но по скъп заради лимитирани бройки
  • #1
    7 rate up comment 22 rate down comment
    P4elata ( преди 8 месеца )
    Прилича на R8