IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo обеща нова суперкола на 30 август

Най-вероятно моделът ще се нарича 6С и ще ползва двигателя от Quadrifoglio

Ако сте се притеснявали, че бъдещето на Alfa Romeo се състои само в подмяната на емблеми и панели върху платформите на Peugeot, последната новина от италианската компания би трябвало да ви успокои. Изпълнителният директор Жан-Филип Емпарато обяви, че Alfa ще се върне към практиката да произвежда и мощни спортни коли редом с масовите си модели - и първият такъв ще бъде показан официално още на 30 август.
    
    
Alfa Romeo 6C teaser
    
    
Мистериозният нов модел трябва да е последен танц за двигателя с вътрешно горене. „Този проект е сбъдната мечта, вдъхновен от смел екип, който искаше да постигне нещо уникално", твърди Емпарато.

Засега новината е илюстрирана само с едно загадъчно изображение на елемент от бъдещия автомобил. Колкото до датата 30 август, вероятно неслучайно тя съвпада с деня на провеждане на Гран при на Италия от Формула 1 на "Монца".
   
    
Alfa romeo 8C
Alfa Romeo 8C
 
         
От Alfa Romeo намекват също, че бъдещата кола ще е в ретро стил, вероятно с податки към емблематичната 33 Stradale. Много възможно е моделът да се нарича 6C, ако се съди по визуални елементи в задните светлини. Предишните спортни модели на компанията се наричаха 8С и 4С, така че в това има логика. И понеже 8C беше с V8, а 4С - с четирицилиндров мотор, също толкова логично е да предположим, че новият модел ще е с шест цилиндъра. И по-точно - с 2.9-литровия V6 с двойно турбо от моделите Quadrifoglio. При Giulia GTA този двигател развива 540 конски сили и 600 нМ въртящ момент.
По всяка вероятност бъдещият 6С ще бъде произведен в доста лимитирана серия. 8С бе направен в 500 екземпляра за купе версията и още 329 Spider.
 

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    3, прав си разбира се, мерси за допълнението. не ми стигна да напиша и за цените
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 9 месеца )
    При тези високи първоначални цени и електричка не става за града. Тя си избива цената единствено при много километри шофирани годишно, което изключва градско шофиране.
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Една лимитирана серия, е проедпоставка за по висока цена и в дългосрочен план да се запази. Иначе съм съгласен, че тези 3 цилиндровите миксери, са подигравка. Може би за малък градски автомобил да, но само до там. Въпреки, че за такива условия, наистина е по-добре електричка, стига да има къде удобно да може да се зарежда.
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    А защо ще го произвеждат в толкова малко екземпляри? При положение че всички минаха на четири и три цилиндъра, този шестцилиндров модел може да стане един от най-продаваните бензинови автомобили ако го произвеждат в по-голям обем! Никой не иска да кара трицилиндрови миксери.