IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo отбелязва юбилей с две специални коли

Giulia и Stelvio получиха нови версии по случай 100-годишнината на Quadifogolio

Quadrifoglio - спортният символ на Alfa Romeo, празнува своята 100-годишнина през 2023 г. По случая италианският производител обяви пускането на пазара на два специални автомобили - Giulia и Stelvio Quadifogolio, които представляват спортни версии на стандартните модели. Всяка от тях ще излезе в тираж от 100 бройки.


 Alfa Romeo Quadifogolio 100th Anniversary


И двата автомобила ще имат специални емблеми, дизайнерски елементи и златни детайли. Решетките на радиатора и корпусите на огледалата са от въглеродни нишки. Освен това Alfa Romeo интегрира нови адаптивни LED матрични светлини.

И двата модела ще се предлагат в три цвята - Rosso Etna, Verde Montreal и Nero Vulcano. Седанът Alfa Romeo Giulia Quadifogolio 100th Anniversary ще има 19-цолови джанти, а кросоувърът Alfa Romeo Stelvio Quadifogolio 100th Anniversary - 21-цолови джанти. Спирачните апарати ще бъдат златисти.


 Alfa Romeo Quadifogolio 100th Anniversary


И тъй като Quadifogolio означава „спорт“, и двата модела ще се задвижват от 2,9-литров туин-турбо V6 мотор, чиято мощност е увеличена до 520 к.с. Двигателят ще бъде свързан със самозаключващ се механичен диференциал, който е новост за двата модела.

В салона ще има елементи от въглеродни влакна, комбинирани с естествена кожа алкантара със златни шевове и бродирани надписи "100" до логото на Quadrigoflio. Чисто нов 12,3-инчов TFT-дисплей е интегриран в арматурното табло.


Още снимки на двата уникални автомобила - вижте в галерията:


Поръчките за специалните Alfa Romeo Giulia и Stelvio Quadifogolio ще се приемат от началото на май, а двата автомобила ще бъдат налични при дилърите през третото тримесечие на 2023 г.


0 от 500