IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo отново е на печалба, очаква рекорд по продажби през 2025

Италианската марка върви все по-напред и все по-нагоре по отношение на пазарното си представяне

Макар да са чудесни автомобили сами по себе си, седанът Giulia и SUV моделът Stelvio така и не оправдаха очакванията на Alfa Romeo по отношение на продажбите, особено след като старата компания-майка на Fiat - Chrysler Automobiles (FCA), наля около 1 милиард долара в създаването на тяхната платформа Giorgio. След като MiTo, Giulietta и 4C изчезнаха, компанията имаше остра нужда от свежи продукти, за да подмлади продажбите. За щастие, Tonale отбеляза силен старт - толкова успешен, че Alfa вече е на печалба.


Alfa Romeo


В интервю за Autocar главният изпълнителен директор на компанията Жан-Филип каза, че Alfa Romeo вече прави повече пари, отколкото харчи за създаването на своите автомобили, добавяйки, че бъдещето изглежда светло. Топ-мениджъръг изчислява, че годишните доставки могат да достигнат до 90 000 автомобила през 2023 г., и да се увеличат още повече до средата на десетилетието. Очаква се марката да счупи рекорда си по продажби през 2025 г., което честно казано звучи като висока цел, като се има предвид досегашният рекорд от 223 643 бройки.

От управата на Alfa Romeo споделят, че не компанията преследва обем, тъй като се дава приоритет на маржовете на печалба, които се очаква да достигнат поне 10 процента. Шефът на марката Императо споделя, че стабилният паричен поток ще създаде нови възможности за разработване на повече и по-интересни модели. За тази цел изпълнителният директор предположи, че възраждането на Giulietta е възможно в дългосрочен план, след оттеглянето на компактния хечбек в края на 2020 г.

Намирайки се под огромния корпоративен чадър на Stellantis, Alfa Romeo има средствата да достигне предишната си слава и да тръгне по петите на германските премиум марки. Следващото поколение Giulia и Stelvio вече са потвърдени за преминаване към само електрическо задвижване през следващите години, докато по-големите модели с фокус върху САЩ са предвидени за втората половина на десетилетието.

0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 8 rate down comment
    Хахаха ( преди 6 месеца )
    Най-тоалетната компания алфа омрело
  • #16
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Аре чао ( преди 6 месеца )
    Мразя алфите заради Гунди и Котков
  • #15
    1 rate up comment 10 rate down comment
    272 к.с. ( преди 6 месеца )
    Не харесвам алфистите или алфарите или както там се наричат тази *** от злобни, агресивни и нахални малки човечета :) Случвало ми се е на няколко пъти да ги наказвам такива с Fката ми - казвам няколко, защото като цяло тази марка залязва и няма представители вече по улиците.
  • #14
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Алфа умрело ( преди 6 месеца )
    Тия живи ли са още бе? Ланчия е 100 пъти по-яка компания!
  • #13
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Предпочитам дачия ( преди 6 месеца )
    Алфа умело
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До деветката ( преди 6 месеца )
    Не знам Испания и Италия дали са плюнки, ама ти наистина си заченат с плюнка!
  • #11
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Enzo ( преди 6 месеца )
    Слушам ги тия тъпотии вече 30 години. Нищо не се сбъдна. Първо 8С щеше да е върхът на суперкарите. После Джулиетта щеше да ги извади на печалба. После Джулия щеше да е революция. После Стелвио щеше да бие Х3. Сега пък с Тонале правели повече отколкото харчели... Истината е, че по всички принципи на логиката, тази компания отдавна трябваше да е история. Но... по някаква ирационална и абсолютно необяснима причина, продължава да съществува. Точно, каквото е положението с България.
  • #10
    2 rate up comment 15 rate down comment
    Патерица ( преди 6 месеца )
    Ако не са Пежо тия отдавна да са минало
  • #9
    3 rate up comment 21 rate down comment
    До долния ( преди 6 месеца )
    Нормално от Романските държави Франция е силата Идпяния и Талия са плюнки
  • #8
    3 rate up comment 26 rate down comment
    Мхм ( преди 6 месеца )
    Добре че е патерицата Пежо та да вървят и тес