IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизайнът на малкия кросоувър на Alfa Romeo вече не е тайна

Новият SUV на италианците беше разсекретен преди премиерата

Първи снимки на новия кросоувър на Alfa Romeo, който ще бъде позициониран в B-сегмента, бяха публикувани от Carscoops. Според информацията премиерата на модела ще се състои през първото тримесечие на 2024 година.


Alfa Romeo


Новият модел ще се настани на едно място под компактния кросоувър Tonale в гамата на италианския производител. По предварителни данни моделът ще се казва Brennero, но това засега не е потвърдено. Знае се обаче, че кросоувърът от B-сегмента ще споделя платформата (CMP/eCMP) с Jeep Avenger и Fiat 600.

Съдейки по изображението, новият модел на Alfa Romeo ще получи малка радиаторна решетка „Scudetto“, LED-фарове, въздухозаборници в стила на седана Giulia, изваян преден капак, спойлер и джанти с необичаен дизайн.

Кросоувърът ще се предлага н във версии с двигатели с вътрешно горене, както и в напълно електрически вариант. Базовата модификация ще получи 1,2-литров бензинов мотор, който е познат от голяма част от европейските модели на концерна Stellantis.

Що се отнася до „зелената“ модификация, тя най-вероятно ще получи две версии – със задвижване на предните колела и със задвижване на всички колела. Автомобилът ще се задвижва от електрически мотор с мощност 154 к.с. Пробегът с едно зареждане ще бъде 400 км, като по този начин малкият кросоувър на Alfa Romeo ще повтори характеристиките на Jeep Avenger.


0 от 500