IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственик на Alfa Romeo Stelvio посочи плюсовете и минусите на модела

Италианският SUV е страхотен за каране, но създава и някои сериозни проблеми (ВИДЕО)

Alfa Romeo Stelvio е стилен, високопроизводителен SUV с италиански характер. Проектиран да осигури незабравимо изживяване при шофиране, той се отличава с отзивчиво управление и луксозни функции. В същото време обаче той си има и някои слабости, които карат мнозина да се съмняват дали си струва покупката.


Alfa Romeo


Видео от YouTube-канала Driven Productions се опитва да отговори на този въпрос. Кайл, собственикът на бялото Alfa Romeo Stelvio във видеото, казва, че това е втората му кола. Той харесва Alfa Romeo, защото е различна от Jaguar F-Pace или от кросоувър на Porsche, като се среща по-рядко на пътя.

Кайл е притежавал модела с 4-цилиндров двигател, но бързо му е станало ясно, че нещо липсва. Това е 2,9-литровия V6 двигател с двойно турбо, произвеждащ 510 к.с,който според мъжа прави Stelvio страхотен за управление. Като знак на почит и доказателство за неговия темпераментен подход, Кайл кръсти своето Stelvio на името на шампиона във F1 - Кими Райконен, който се състезаваше за Alfa Romeo.



Собственикът на колата признава, че когато запали двигателя, никога не знае каква лампа ще светне на таблото или какъв малък проблем ще изникне. Повечето от тези проблеми са незначителни, но Кайл признава, че Stelvio се превръща в сериозно неудобство от време на време. Неприятностите включват теч на масло и проблеми със свещите, които налагат автомобила да бъде теглен до сервиз.

Кайл казва, че всеки път това е един и същ цилиндър. На всеки няколко месеца запалителната свещ се поврежда, причинявайки проблеми с горивната смес. Когато това се случи, от изпускателните тръби излиза бял дим и колата просто отказва да се движи.

0 от 500
  • #9
    21 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    То май само Алфа и Мазерати правят красиви коли напоследък. Естествено, аз като човек, който отрича СУВ-четата, не съм особен фен нито на Стелвио, нито на Тонале, нито на Грекале, нито на Леванте. Виж Джулия или на Мазерати нормалните коли са друга бира. Принципно минават за по-проблемни от германските си конглокенти, но не е точно така. Пък и на Алфа стандартната гаранция е 5 години, докато на БМВ е 2, а удължената е малко по-разтегливо понятие. А качеството на Алфа за нови коли е достатъчно.
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    До колегата Ванко.Моля за малко повече информация с кой двигател сте, как усещате автомобила? Благодаря
  • #7
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Хаха ( преди 7 месеца )
    Гроздето кисело било, човека визира някоя20 годишна бричка дето може да си купи ама алфа стелвио от къде пари и хоп не е хубава
  • #6
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Хайл14/88 ( преди 7 месеца )
    4,голям майтапчия си бил хахаха умееш да развеселиш хората
  • #5
    42 rate up comment 2 rate down comment
    До 4 ( преди 7 месеца )
    Особено на БМВ джиповете са им много надеждни!
  • #4
    7 rate up comment 79 rate down comment
    Да ви осветля ( преди 7 месеца )
    Джип на Алфа Ромео? Това е някакво недоразумение. Много по-надеждни и комфортни са джиповете на Мерцедес и БМВ.
  • #3
    45 rate up comment 4 rate down comment
    Ванко ( преди 7 месеца )
    100 Хил км вече . Проблем никога
  • #2
    45 rate up comment 14 rate down comment
    Алекс ( преди 7 месеца )
    Алфата е страст и удоволствие.Кеф цена няма.Може да има някакви дребни проблеми,но когато запалиш двигателя и чуеш вълшебния звук,моментално ги забравяш
  • #1
    29 rate up comment 27 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 7 месеца )
    за безкрайните проблеми в отбора на Ферари във Ф1 Bernie Ecclestone беше казал, че най-големия проблем на Ферари е че там работят прекалено много италиянци...по всяка вероятност същото важи и за Алфа Ромео...