IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eдна от най-необикновените Alfa Romeo се продава

Тази 75 Milano е основно преработена от Castagna и съществува в един-единствен екземпляр

Alfa Romeo 75 не е, за да бъдем честни, сред най-запомнящите се модели на легендарната италианска марка. Той се появи през 1985 - последната премиера за Alfa преди поглъщането й от Fiat - и остана на пазара до 1992, без да остави някаква по-трайна следа. Не е дори особена рядкост, за да представлява интерес за фенове и колекционери.
  
   
Alfa Romeo 75 Castagna Victoria
Alfa Romeo Castagna Victoria
  
    
Но този конкретен екземпляр е голямото изключение. Тази Alfa 75 от 1987 e eдинствена по рода си, защото през 1994 е била основно преработена от ателието
Carrozzeria Castagna. Превърната от седан в купе, колата е наречена Vittoria. Идеята на дизайнерите в Castagna е да наподобят стайлинга на прочутата Alfa SZ. Макар и прототип, автомобилът е напълно легален и може да бъде каран по улиците. Но е прекарал почти целия си живот по складовете: днес километражът показва пробег от едва 2500 км.

Алуминиевите панели са изработени ръчно от Carrozzeria Castagna и монтирани върху стоманена рамка. Интериорът също е бил основно преработен - с дърво, зелена тапицерия от алкантара и спортен волан Momo.
  
  
Alfa Romeo 75
Обикновената Alfa Romeo 75 Milano
  
 
Под капака е запазен прочутият 3-литров V6 двигател Busso. На диностенд колата показва 255 коня мощност днес, в резултат и на малка доработка на двигателя от едно тунинг ателие от Казалмаджоре.

Тази единствена по рода си Аlfa се продава от Car & Classic, като търгът ще е към края на ноември. Очакванията са за цена между 125,000 и 135,000 евро.
  
  
Още снимки на удивителната Alfa Romeo Castagna Victoria вижте в ГАЛЕРИЯТА:


  
  

 

0 от 500