IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda и Subaru спряха производството си във фабриките на Daihatsu

Скандалът с манипулираните автомобили в Япония се разраства

Mazda и Subaru взеха радикалното решение да спрат поръчките за производство на моделите си във фабриките на Daihatsu. Това се дължи на разкритите факти за фалшифициране на данни от краш-тестове и други сериозни нарушения, засягащи безопасността на експлоатацията на автомобилите Daihatsu, съобщава японският вестник Yomiuri.


Mazda Subaru


Фабриките на Daihatsu произвеждат 8 модела, които се продават под марките Mazda и Subaru. Все още няма информация за сроковете за възобновяване на производството на тези модели. Скандалът обаче тепърва ще набира скорост, като се очаква последствията за дъщерната компания на Toyota да бъдат сериозни.

Всичко започна през април, когато бяха открити нарушения при четири модела на Daihatsu, след което беше свикана независима комисия. Тя вече е открила повече от 170 нарушения, които обхващат 64 модела, включително 22, които се продават под марката на компанията-майка Toyota. В резултат на това доставките в Япония и в чужбина на всички автомобили Daihatsu, включително моделите, продавани под марката Toyota, са спрени.

Следващата седмица производителят ще спре работата във всичките си четири фабрики в Япония. Известно е, че делът на малките автомобили от тази марка на самия японски пазар е около 30%.

Daihatsu е специализирана именно в производството на малки автомобили и от 2016 г. е собственост на Toyota. Затова и скандалът ще навреди на репутацията на автомобилния гигант

0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Всички лъжат. Абсолютно всички. Въпросът е кой ще хванат и на кой ще му се размине. Съкращаването на разходите от страна на toyota е нож с две остриета. От една страна намаляват разходите за PR, които досега се бореха с имиджовите щети и облъчване на сектантите и зомбитата, а от друга страна пестят от материали и разработки, което намалява пословичната надежност и качество на toyota, като им вреди на имиджа. Дано да не съм излязъл лош пророк с нещата които говоря по тази тема от години.