IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продажбите на нови коли ще растат и през 2024

Прогнозата на S&P Global Mobility е и за увеличение на интереса към електромобилите

Агенцията за анализи S&P Global Mobility прогнозира значително увеличение на продажбите на нови автомобили на световния пазар. Според анализаторите през 2024 година автомобилните производители ще могат да продадат 88,3 милиона нови коли, което е с 2,8% повече от тази година.


продажби


Прогнозите за 2023 г. са не по-малко оптимистични. Продажбите на леки автомобили се очаква да нараснат с 8.9% спрямо 2022 г. В числено изражение това възлиза на около 86 милиона нови коли.

Тази оптимистична прогноза се основава на данни за възстановяването на веригите за производство и доставки, нарушени от ограниченията на COVID-19. Освен това търсенето също набира скорост. Но има и „отрицателни“ фактори - растящи цени, трудни условия за кредитиране и нарастващи темпове на електрификация.

В същото време S&P Global Mobility отрича слуховете за спад в търсенето на електрически превозни средства. Агенцията смята, че продажбите им ще достигнат 13,3 милиона единици през 2024 г., което ще представлява приблизително 16,2% от световния пазар на леки автомобили.

Според прогнозите тази година ще бъдат продадени 9,6 милиона електрически превозни средства или 12% от общите продажби. Тази прогноза се основава на факта, че много автомобилни производители са готови да преминат към "батерийни" автомобили през следващите години, въпреки че признават проблемите с разширяването на производството на достъпни модели.

И докато в Азия и Европа търсенето на нови автомобили расте прогресивно, то, що се отнася до Северна Америка, картината не е толкова розова. Според изчисленията на анализаторите на S&P Global Mobility през 2024 г. местните компании ще произведат 15,7 милиона автомобила с ръст на производството от едва 0,5%.


0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    O ( преди 4 месеца )
    Това, че ти си играеш с тъпите цифри, както си искаш, не значи нищо. Какво образование имаш, че ми говориш на мен за математика?
  • #10
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    "Според този който няма да му споменава името, и заради когото ми трият повечето коментари, само след няколко минути, през 2030 ще има продадени 91млн електромобила, от 80 млн продадени автомобила общо.".....За антиматематиците може и да изглежда така, ама не е. Виждаш ли колко лесно ви манипулират като ви говорят за %? Хайде посочи ми къде е грешката? Грешка в моите изчисления НЯМА! За разлика от Гост, който не знае какво е процент и смята средно аритметично и твърди че 5х20% не било 100%
  • #9
    0 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Психопатите абсолютно не се страхуват от това да бъдат хванати в лъжа. Когато те са поставени в ситуация да отговарят на реални въпроси и да се сблъскат с реалните факти, те, без дори да направят пауза, ще преработят своята история така, че да пасва на фактите и да изглежда консистентна. https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Психопатия
  • #8
    0 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Този мит го разбих вече 100 пъти с една и съща думичка "цитирай". А истинският цитат е: #22MythBuster ( преди 1 месец )Произвежда се от Желязна руда и ПЪРВИЧНОТО ЖЕЛЯЗО има високо съдържание на въглерод който трябва да се премахне за да се получи стомана. Ето ти кратката версия която се различава от твоята която казва че към желязото трябва да се добави въглерод. Дали вярно има нужда от дискусия? След десетки дискусии за перпето мобиле при които после казваш че някой друг е писал с твоя Ник ...
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    O ( преди 4 месеца )
    Според този който няма да му споменава името, и заради когото ми трият повечето коментари, само след няколко минути, през 2030 ще има продадени 91млн електромобила, от 80 млн продадени автомобила общо.
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 4 месеца )
    На въпроса от какво се произвежда стоманата,бустера отговаря.22.MythBuster.Произвежда се от Желязна руда с високо съдържание на въглерод, който трябва да се премахне за да се получи стомана.
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 4 месеца )
    Мити4ен,пак гадаеш по звездите.
  • #4
    1 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    До 3. Както забелязваш аз не си измислям някакви данни, а коментирам само данните от статията. Нищо друго. Не си измислям някакви хипотетични данни като гледам през терасата, като антиматематиците. Не предписвам рецепта за производство на идеалния автомобил в световен мащаб на база собствените си нужди и възможности, за да я давам на абсолютно всички производители и да им препоръчвам да произвеждат единствено и само електрически баничарки, които могат да заместят абсолютно всеки автомобил!
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Всички компании отчитат намалели продажби, примерно ID.7 тотален крах, който купил купил, видя си и евтини китайски електрички няма, иначе Мите искаше ми се да си прав но няма как аз 3 години на всеки да му се утрои дохода да изплаща електричка с 7% лизинг.
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Също така, тази година пазарният дял на електромобилите според новината е 12% , следващата година е 16,2%, а ръстът на продажбите на електромобили ще е 38,5%. За седем години до 2030 година това означава 953 % ръст. Тоест тази годишните 9,6 милиона ще станат 91 милиона продадени електромобила през 2030 ако се запази този 38,5% годишен ръст.