IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Много рядко Porsche 964 се продава на търг

От специалната версия Speedster на тунинг-фирмата Strosek са направени само 15 бройки.

Удоволствието от шофирането с отворен покрив, съчетано с по-изчистен дизайн, е част от ДНК-то на Porsche още от 1952 г., когато 356 Speedster направи своя дебют като първият автомобил на марката, който се отличава с отличителния Speedster облик.


Porsche 911 Strosek Mega Speedster


Доста по-късно, през 1994 година Porsche пуснаха серия от 936 бройки от специалния модел Speedster, базиран на платформата 964 Carrera 2. Изключителен вариант на този модел, 1 от само 15 произведени някога, скоро ще бъде продаден на търг.

Боядисан в морско синьо и украсен с поръчков черен и син кожен интериор, автомобилът, който виждате, е така нареченият Mega Speedster, доработен от специалиста по следпродажбеното обслужване Виторио Стросек. Изключителността на този рядък и ценен екземпляр се крие не само в персонализираната цветова схема, но и в отличителната му широка каросерия, проектирана от Strosek, допълнена от полуелипсовидни фарове.


Porsche 911 Strosek Mega Speedster


Под задния капак работи 3,6-литров шестцилиндров боксерен двигател, съчетан с петстепенна механична трансмисия. Не става въпрос само за мощност, защото Speedster се възползва от модернизирана система на окачването Strosek, както и широки 17-инчови джанти OZ. Вътре виждаме фабрични седалки Recaro с фиксирана облегалка, завършени в комбинация от черно и морско синьо.

Интериорът разполага с модерни удобства като климатик, Bluetooth стерео Sony и специални уреди Strosek. Пробегът е изключително малък.


Porsche 911 Strosek Mega Speedster


Придружен от Porsche сертификат за автентичност, този изключително рядък Strosek Mega Speedster заема своето място в регистъра на Porsche, документ за неговото уважавано родословие.

Той ще бъде изложен за продажба по време на търга Mecum Auction в Кисиме през 2024 г. с приблизителна аукционна цена, варираща между 300 000 и 350 000 долара.


Повече снимки на Porsche 911 Strosek Mega Speedster ще видите в галерията:


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Аз съм ( преди 4 месеца )
    Грозно е . Дано не е толкова посредствено като Порше Кайен .
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    batgosh ( преди 4 месеца )
    Затова са номер едно, само консумативи и караш! Сичко друго се чупи периодично - мерцедеси и джапанки!
  • #1
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Цонко ( преди 4 месеца )
    Много е готино, както винаги другите деца и производни на Фолксваген изкопираха покрива на супер колите си именно от този модел. И имат пълното право - в крайна сметка дали ще е бентли, бугати, ламборджини или каквото се сетите там - все си е VW