IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche тества V4 двигател

Новият агрегат е част от хибридно задвижване

Германският производител Porsche тества необичайно задвижване - четирицилиндров V-образен двигател, комбиниран с електрическа надстройка. Според източници на CarBuzz, за тестовете се използва шасито на 911, но компанията не планира този модел да получи такъв мотор.


porsche V4


Новият задвижващ агрегат се разработва на базата на хибридната система, който беше използван в прототипа 919 Hybrid за състезания за издръжливост. Porsche използва това задвижване в средата на 2010-те. В случая 2,0-литровият V4 около 500 к.с., още 400 са добавени от електрическата надстройка.

През 2018 г. Porsche показа 919 Evo (на долната снимка). Прототипът не е предназначен да участва в състезания, така че създателите му не са били ограничени от изискванията на правилата. При него мощността на V4 двигател веднага се повишава до 720 к.с., а тази на електромоторите скача до 440 к.с. Изключително лекият прототип с модифицирана аеродинамика счупи няколко европейски рекорда.


Porsche 919 evo


Източниците на изданието не уточняват с каква цел Porsche са се върнали към необичайното оформление на силовия агрегат. Според различни предположения, той може да бъде създаден за някаква специална версия на Porsche 718 или за нова флагманска хиперкола - тоест за използване по обществени пътища.

Може обаче са се твърди, че 911, което традиционно е оборудван с 6-цилиндрови двигатели, няма да получи такава задвижваща система, тъй като това би шокирало феновете на модела. В случая шасито на легендарното купе се използва за тестове заради лесното инсталиране на нови компоненти.


0 от 500