IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как изглежда Golf I с V8 двигател от Porsche!

Преди 45 години дилър на VW в Хановер е тунинговал десетина бройки от модела

Когато се появява на бял свят, Golf I GTI е абсолютна сензация на пазара и дори създава цяла подкатегория сред компактните автомобили, която днес мнозина наричат "хот хечове". През главите на различни ентусиасти през онези години преминават и други идеи как да превърнат Golf в страшилище на пътя, някои от които са твърде любопитни.


Golf MK1


През 1978 година Гюнтер Артц, който тогава е дилър на Volkswagen в германския град Хановер, решава да се захване сериозно с корпуса на Golf MK1 и да го разшири, за да покрие механиката на Porsche 928.

Само вратите и страничните панели остават оригинални, всичко друго е трябвало да се доработи. Само предното стъкло на Porsche е струвало цял куп пари по онова време, така че е ясно, че решението му е струвало много, ужасно много пари.


VW Golf Mk1


Резултатът изглежда интересно, може би малко странно заради сериозното разширяване на каросерията и малко несъразмерните раздувки на калниците. Джантите обаче са сравнително изчистени, същото важи за броните и затъмнените стопове.

Особено интересна е гледката от интериора, защото тук практически почти всичко е взето директно от Porsche 928 - таблото, контролните уреди, централната конзола, предните седалки, волана, панелите на вратите - в този Golf човек действително вероятно се чувства като в Porsche - или поне почти.


Golf MK1


Според неофициални данни в периода 1978-1979 година около десет бройки от Golf I са били модифицирани по този крайно необичаен начин, колко от тях са оцелели до днес - не е ясно.

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 20 rate down comment
    Някой ( преди 6 месеца )
    Това нещо е за кофата не за пътя
  • #4
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 6 месеца )
    Ха ха това е наистина яко и много добре изпипано. Голф 1 със задно и ок. 300 коня. И всъщност е Порше прикрито като Голф. Томщ ест ще върви и ще седи на пътя не като Голф а като Порше, ама всеки ще вижда един леко странен Голф. И познай по светофарите или на магистралата колко изумени гъзета ще оставя това нещо. Изненадаааа и дим да го няма!
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    След като от самия Голф освен вратите друго не остало, се пита...след инвестицията струва ли си, или по добре да си бяха взели Порше?
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Отидете в Лондон из "махалите" и ще се нагледате на всякаквиголфчета с по 400-500, че и повече коне.
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Въхх ( преди 6 месеца )
    Най-накрая да кажа и аз - НЕЩО ИНТЕРЕСНО !