IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как едно Porsche 911 GT1 Strassenversion избяга от музея

Редкият суперавтомобил беше изваден за кратка, но запомняща се разходка по планински пътища (ВИДЕО)

Произходът на Porsche 911 GT1 Strassenversion може да бъде проследен назад до средата на 90-те години, когато FIA представи класа GT1 за „24-те часа на Льо Ман“. В отговор на тази нова състезателна категория, немският автомобилен производител реши да създаде разрешена за пътищата версия на своя състезателен автомобил 911 GT1, като по този начин се роди Strassenversion (на немски за „версия за цивилните пътища“). Бяха направени общо около 20 автомобила и един от тях е изложен в музея на Porsche в Щутгарт.



Не знаем точната история зад хиперавтомобила, който стои мирно в музея, но няма да е преувеличено, ако кажем, че не е каран от години. Това би трябвало лесно да обясни защо наскоро колата "избяга" от музея и отиде на разходка в планината.

Всъщност колата излиза от музея за заснемането на ново видео, което ни дава силни вибрации в стил Need for Speed: Porsche Unleashed. 2,15-минутният клип, пуснат от Porsche в YouTube, показва как 911 GT1 Strassenversion сънува, че е куче, което мечтае да е на хълмовете и да се забавлява. Един служител на музея забелязва необичайното поведение на колата и се усмихва.

911 GT1 Strassenversion не е обикновено Porsche. Под капака на двигателя се крие мощен 3,2-литров боксерен шестцилиндров двигател с два турбокомпресора, способен да генерира впечатляваща мощност от  537 конски сили. Този двигател, съчетан с шестстепенна ръчна скоростна кутия, катапултира колата от 0 до 100 километра в час за малко над 3,5 секунди, което е доста респектиращо дори по днешните стандарти.

Противно на състезателния екстериор, интериорът на 911 GT1 Strassenversion е изненадващо добре обзаведен за спортен автомобил от този вид. Кожената тапицерия, климатизацията и други удобства правят тази машина с висока производителност подходяща за използване по пътищата, като гарантира, че водачът и пътникът изпитват ниво на комфорт, което обикновено не се свързва с коли, вдъхновени от състезания.


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Факт ( преди 5 месеца )
    Бе какви коли са тия пурше бе за цялата си история не са мръднали от умрелите си 6 цилиндъра.Бийтъл с турбо това са поршетата анти спортни коли
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гошко ( преди 5 месеца )
    Това не е Strassenversion това в клипа е пистовата версия на колата. Това , че я карат по обществени не я прави Strassen. Жалко, доста непрофесионално, поне си сравнявайте колите за които пишете има снимки в нета.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 5 месеца )
    Oтделно имаше някакъв бъг в играта и като сложиш скоростите да са възможно най-дълги, колата вдигаше почти 400 км/ч (без тая врътка около 350) в тунела на Zone Industrielle.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 5 месеца )
    Ех, спомени... га бехме млади... тая игра 50 пъти съм я превъртал и доста хубави времена на някои писти имах точно с GT1...