IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-технологичният двигател на Nissan се оказа с дефект

Над 450 000 коли на марката с мотори VC са изложени на риск

Американската служба за разследване на дефекти (ODI) обяви, че е започнала разследване срещу Nissan. Регулаторът е получил оплаквания от шестима собственици на автомобили, оборудвани с високотехнологични двигатели VC с променливо съотношение на компресия на японския производител. Във всички случаи моторите внезапно са загубили мощност и са отказали напълно.


Nissan Rogue


Японската компания призна за проблема, който засяга нови Nissan (Altima, Rogue) и Infiniti (QX50, QX55), които принадлежат към моделните години 2019-2023. Тези автомобили използват един от двата турбо двигателя - или 1.5 VC-Turbo с 3 цилиндъра, или 2.0 VC-Turbo с 4 цилиндъра. И двата мотора са с променливо съотношение на компресия.

Три фатални повреди на двигателя са възникнали в кросоувъри Rogue, две в Infiniti и една в Altima. По предварителни данни става дума за дефект в коляновия вал и/или Г-образна щанга.

Nissan обяви, че е „ангажиран с безопасността на клиентите и работи в тясно сътрудничество с Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA).“ Инженерите на японската компания работят за решаването на проблема, но кампания за изтегляне все още не е започнала и броят на дефектните автомобили не е потвърден от автомобилния производител.

Американските регулатори обръщат внимание на автомобилните двигатели на Nissan за втори път в рамките на месец. Преди това NHTSA обяви, че ще разследва оплакванията на потребителите относно пикапите Nissan Titan с 5,0-литрови турбодизелови мотори Cummins.


0 от 500