IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG изтегля в сервиз новите роудстъри SL с V8

При версиите с индекс 55 и 63 е открит опасен дефект на мотора

Mercedes-AMG изтегля всички нови роудстъри SL с V8 двигател, продадени на пазара в САЩ. Сервизната акция ще засегне 5326 автомобила, произведени между 4 юни 2021 г. и 9 август 2023 г., съобщава Carscoops.


Mercedes-AMG SL63


Оказва се, че всички AMG SL с осемцилиндровия двигател M 177 са потенциално опасни. Вътрешно разследване е установило, че система от кабели на 12-волтовия стартер-генератор не отговаря на спецификациите. Дефектът може да предизвика късо съединение и да причини пожар.

В Mercedes-Benz са установили, че поради недостатъчно затягане кабелният сноп може да се размести и да влезе в контакт със задвижващия вал. Триенето може да причини загуба на сцепление, късо съединение и дори пожар. Собствениците на новия AMG SL обаче все още не са се сблъскали с подобни проблеми, като не са регистрирани наранявания или инциденти.

Собствениците на проблемните Mercedes-AMG SL 55 и Mercedes-AMG SL 63 ще бъдат уведомени за необходимостта от посещение в сервиза най-късно до 5 декември. Механиците ще проверят целостта на кабелния сноп на стартер-генератора, да сменят кабелите, ако е необходимо, и да ги монтират правилно. Роудстърите с базовия четирицилиндров двигател не са засегнати от проблема.

Засега изтеглянето на Mercedes-AMG SL се отнася само за северноамериканския пазар, където моделът се предлага с избор от няколко задвижващи агрегата. Базовият вариант с индекс 43 струва 110 000 долара, докато цената на топ-версията - 63, може да бъде два по-висока.


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Дани Трехо ( преди 4 месеца )
    Заради масовата роботизация и некоректен разчет на моменти на затягане при сглобка, породено на свой ред от компютърно моделиране на конструкцията без реални тестове такива проблеми са ежедневие при всички марки вече. Ще го преболеем и това живот и здраве. Обидното е, че производителя пести пари от първоначални тестове и разработки на практика довършвайки автомобилите по сервизите, което за крайния ползвател е адски досадно.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    hans ( преди 6 месеца )
    Затова си карам стария бенц с м113-ката и ме боли дедовия
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Факт ( преди 6 месеца )
    Германдки баклюк