IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bosch съкращава 1500 работници заради електрификацията

Компанията търси правилния път в адаптацията към променящото се търсене и технологии в автомобилния сектор

Германският доставчик на автомобилни компоненти Bosch ще съкрати до 1500 работни места в две от своите фабрики в Германия до 2025 г., за да адаптира нивата на работна ръка към променящото се търсене и технологии в автомобилния сектор.
 
 
Bosch
 
 
„Подобно на други компании, трябва да адаптираме нивото на заетост към ситуацията с поръчките, структурните промени в сектора и навлизането на пазара на бъдещи технологии“, споделя говорител на Bosch, добавяйки: „Виждаме необходимост от адаптиране на капацитета на до 1500 служители в областите на развитие, администрация и продажби в отдела за задвижвания в обектите Фойербах и Швибердинген до края на 2025 г.“.

Компанията ще постигне това чрез преместване на персонала в други отдели, ранно пенсиониране и споразумения за доброволно напускане. Според говорителя групата преговаря с работническия съвет за конкретни подробности по въпроса.

Изправени сме пред значително по-големи от очакваното предизвикателства в началото на годината. Дори ако искаме да поддържаме нивото на заетост възможно най-ефективно с нови продукти и широк набор от мерки за обучение, ще трябва да го адаптираме към ситуацията с поръчките в някои области“, изтъква още Bosch.

Компанията потвърди, че ще се въздържа от принудителни съкращения в своите германски обекти за мобилност до края на 2027 г.
 
 

0 от 500