IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bosch направи 3D приборен панел

Технологията изобразява повече информация върху по-малък екран

Bosch направи 3D приборен панел

Германската компания Bosch показа иновативно автомобилно табло с триизмерно изображение. То позволява на шофьора да получава необходимите данни за колата, без да използва 3D очила или други помощни устройства.

В основата на приборния панел е пасивна 3D технология, която комбинира 2 кадъра в един, като по този начин създава триизмерно изображение. Компания заяви, че новата разработка ще позволи в малък екран да се побере много повече информация.

Bosch 3D display

Германците посочват, че на панела може да се покаже и триизмерно изображение от камера за обратно виждане, което ще позволи по-добър контрол на ситуацията зад автомобила. Триизмерната навигация пък ще помогне на шофьорите да направят правилния избор при излизане от трудни кръстовища и кръгови.

Bosch не обяви кога новата разработка ще се появи на пазара, но компанията отбеляза, че вече очаква първите поръчки от производителите на автомобили. Важно уточнение е, че технологията може да се "впише" във всяко табло с различни форми и размери.

Снимки: Bosch

0 от 500