IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Arteon продължава да се движи по ръба

Атрактивният седан беше спрян за втория най-голям пазар в света

Намаляването на интереса към седаните в последно време е на път да се окаже фатален и за Arteon. Volkswagen обяви, че от 2024 година няма да предлага четиривратият модел на американския пазар, което е неочаквано с оглед на досегашните индикации за бъдещето на автомобила.


VW Arteon


Както е известно, германският производител реши да предлага новото поколение на Passat само като комби, за да може да избегне вътрешната конкуренция с Arteon. Оказва се обаче, че луксозният седан няма бъдеще на втория по големина пазар на планетата и от следващата година производството му за САЩ ще бъде прекратено.

„Volkswagen ще продължи да представя все по-популярните Jetta и GLI в гамата си от седани, като това ще бъдат нашите основни модели, които предлагат изключителна производителност и стил“, се казва в официалното писмо до дилърите на марката.

Говорител на Volkswagen потвърди спирането на модела, което е изненадващо, тъй като през май тази година компанията публикува съобщение, в което се казва, че Arteon ще получи нова версия през 2024 г. Тя ще получи нови технологии и по-богато оборудване.

Решението за спирането на Arteon идва след изявленията на главния изпълнителен директор на германската компания Томас Шефер. Наскоро той заяви, че производството на модели със слаби продажби ще бъде спряно, като това е част от стратегията за пестене на средства.

Представен през 2017 г., елегантният седан беше отлично приет от публиката заради атрактивния си дизайн. Въпреки това, той никога не успя да запише сериозни продажби. Това важи особено за пазара в САЩ, където през тази година Volkswagen продаде дамо 1155 бройки от Arteon в сравнение с 16 224 Jetta и 38 785 Tiguan.

Не е тайна, че Volkswagen залага на електрификация на гамата си, като по-рано тази година представи седана ID.7 за Европа. Този модел предлага мощност до 296 к.с. и пробег от 700 км. Планира се и високопроизводителна версия ID.7 GTX, която ще развива 550 к.с.


0 от 500
  • #5
    17 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    В САЩ има доста добри коли на нормални цени, там не е като тук да дерат кожи за 3 цилиндъра и тон пластмаса, все още има конглокенция, както и в Китай. Иначе VW поне в САЩ единственото с което са известни са измами и манипулации, а тук всеки се прави на забравил докато не застане пред него едно TDI да го поотрови малко преди да се е усетил да си натисне копчето на климатика да върти само вътре.
  • #4
    4 rate up comment 8 rate down comment
    До 1 и 3 ( преди 5 месеца )
    Сам ли си пишеш и си отговаряш бе плъх!?
  • #3
    13 rate up comment 21 rate down comment
    Факт ( преди 5 месеца )
    Тоя баклюк в нито една държава не сум виждал някой да го кара освен в Германция може би
  • #2
    16 rate up comment 6 rate down comment
    ili ( преди 5 месеца )
    Просто цената не се харесва на американците. Купуват Камри защото е много по евтина. Това е!
  • #1
    15 rate up comment 21 rate down comment
    Мхм ( преди 5 месеца )
    Кое му е неочакваното тоя баклюк е непродаваем а в Сащ продажбите са му само на тия от префставителството