IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi тръгва по пътя на VW - премахва популярен седан от гамата си?

Подобно на Passat следващото поколение на A4 ще се предлага само като комби A5

В момента времето в Германия е дъждовно и студено, което означава, че условията са идеални за предпроизводствени тестове на нови модели. Един от местните производители - Audi, явно навлиза във финалната фаза на изпитанията на наследника на сегашното семейство A4.


Audi A5 Avant


Прототип на модела в комби-версията беше засечен без никакъв камуфлаж. Това обаче не е новото A4 Avant, тъй като по-рано таз година от компанията обявиха, че ще променят начина на именуване на своите модели. Така Audi ще използва нечетни числа за автомобилите си с ДВГ и четни на електромоболите. В резултат на това сегашното A4 ще стане A5, а по-голямото A6 ще влезе в семейството A7, което означава, че на снимките всъщност е новото A5 Avant. В същото време имената A4 и A6 ще останат за електромобили.

Заснетият прототип създава впечатлението, че Audi ще използва еволюционен дизайнерски език за новото комби. Предната част запазва основното разположение на изходящия модел с шестоъгълна решетка, оградена от изместени назад фарове. Бронята обаче изглежда по-скулптурна с вертикални въздухозаборници отстрани, напомнящи на настоящото RS4.


Audi A5 Avant


Отзад задното стъкло изглежда още по-тясно с малко по-изразено крило на покрива. Задните светлини вероятно са по-тънки и са свързани с LED-лента. Този конкретен прототип има двигател с вътрешно горене под предния капак и не е plug-in хибрид, съдейки по двойните изпускателни тръби, интегрирани в задната броня, и липсата на порт за зареждане.

Всъщност, това, което се знае, е че всяка една версия на новото A5 , ще има бензинов двигател. Ще има plug-in хибридни версии, но изцяло електрическият вариант ще се предлага на пазара като A4. И тук идва още по-интересното - според информации на медиите в Германия, новото A5 най-вероятно няма да се предлага като чист седан, а само като Sportback и Avant (комби). По същия начин Volkswagen подходи с новия Passat, който е само комби, докато седанът е заменен от електрическия VW ID.7.


0 от 500