IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво ще предложи обновеното Audi Q3

Луксозният SUV получава промени във външния вид и задвижването

Германският производител Audi подготвя фейслифт на компактния си SUV - Q3, като снимки на тестови прототипи на модела вече бяха публикувани от някои автомобилни издания. Премиерата за Европа предстои, но версията за Китай вече беше официално представена.


Audi Q3


Актуализираният Q3 ще бъде свързан технически с новия VW Tiguan, както и със следващия CUPRA Terramar. Главната му задача обаче ще бъде да се конкурира с новите BMW X1 и BMW X2, Mercedes-Benz GLA и Volvo XC40.

На естетическо ниво новото Audi Q3 (моделна година 2024) получава промени в решетката на радиатора - с рамка, която варира в зависимост от покритието, в допълнение към обновените брони. В профил се открояват обновените джанти, докато задницата показва малки щрихи в долната част, до изпускателните отвори.


Audi Q3


Отвътре модификациите са много фини, като покритието в салона е подсилено с нови материали и по-луксозни тапицерии. Освен това оборудването е леко ретуширано, подчертавайки асистентите за шофиране.

В областта на механиката това Audi Q3 (2024 година) носи важна новост. Това е еволюцията на бензиновия двигател 1.5 Turbo (версия 35 TFSI), който сега увеличава мощността си за китайския пазар до 160 к.с., въпреки че максималният въртящ момент остава 250 Нм. Моторът е свързан с кутията с двоен съединител DSG със седем скорости. Обновеното Q3 ще се предлага и с 2,0-литров турбо двигател (40 TFSI и 45 TFSI) със 190 и 245 к.с., с предно задвижване или задвижване на четирите колела quattro.


Още снимки на Audi Q3 (2024 година) - вижте в галерията:


0 от 500