IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Derby - малкият двуврат седан на базата на Polo

Моделът с триобемна каросерия ползва техниката на първата генерация на хечбека

Вероятно малцина от вас си спомнят, но малките седани на базата на Polo всъщност се произвеждат още от времето на най-първото поколение на модела, излязло на пазара през 70-те. Тогава моделът дори има самостоятелно наименование - VW Derby, а не е просто версия на Polo. По-късно името започва да се използва от мексиканското подразделение на Volkswagen, като първият модел, който получава това наименование там, е седанът на базата на Polo III през 90-те години.


VW Derby


Първата генерация на Derby се произвежда за доста кратък период от време - от 1977 до 1981 година, но пък още през първата година на производството са продадени над 70 000 бройки, което е сериозен успех. Второто поколение се подвизава на пазара от 1981 до 1984 година, а след това автомобилът получава наименованието Polo Classic и вече се превръща в част от моделното портфолио на Polo.


VW Derby


Колата, която можете да видите на снимките, се продава в Германия и изглежда като нова, въпреки не особено малкия си пробег от над 70 000 километра. Предлаганият за продажба екземрляр е произведен през 1978 г. и има двигател с обем едва 0,9 литра и мощност 39 конски сили, но пък с цели 4 цилиндъра - това е базовият за модела мотор. Другите предлагани за Derby двигатели са също бензинови, с работен обем 1,1 и 1,3 литра, има и специална икономична версия 1.1 Formel E с по-дълги предавателни числа на трансмисията и други мерки за намаляване на разхода на гориво.


VW Derby


 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Наско ( преди 4 месеца )
    Не знам, но салонът въпреки, че е супер опростен, излъчва в пъти повече уют, светлина и качество отколкото грозните пластмасарии на над 90% от автомобилите в средния и ниския клас днес.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Кон Пърцумян ( преди 4 месеца )
    Тоз пък умрелия рено му се привидя.какво рено,какви *** ве
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 8 месеца )
    До 1! Глупости пишеш! Това си е дизайна на Ауди 50, който беше преименуван при обединението на Поло. Къде виждаш прилика с Рено? Кое Рено?
  • #1
    4 rate up comment 7 rate down comment
    иво ( преди 8 месеца )
    Напълно копие на Рено за тях години като цяло.С много малко изменение Ханса е копирал тогава кола която за тях години се продаваше много