IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen показа евтин седан с огромен багажник

Lavida XR се задвижва от 1,5-литров атмосферен двигател с мощност 110 к.с.

Германската компания Volkswagen представи в Китай бюджетния седан Lavida XR, който е нов за местния пазар, но в Бразилия се представя под името Virtus, а в други страни е известен като Polo Sedan, а има и братската Skoda Slavia.

 

Volkswagen Lavida XR

 

Volkswagen Lavida XR ще се произвежда от SAIC-VW JV, а освен това на местния пазар ще замени два стари седана – второто поколение Volkswagen Lavida от моделната година 2012-а, който все още се произвежда, както и Volkswagen Santana, спрян от производство миналата година. В гамата ще остане Volkswagen Lavida от третото поколение (аналог на Jetta).

Volkswagen Lavida XR е подобрена версия на новото поколение Volkswagen Polo Sedan и е изграден върху платформата на Polo, като ще бъде пуснат в продажба това лято на цена от около 15 000 долара. Така ще стане най-достъпният модел в Китай, произвеждан от съвместното предприятие SAIC-Volkswagen.

 

Volkswagen Lavida XR-6

 

От "колегите" си Volkswagen Lavida XR се различава по дизайна на радиаторната решетка и предния въздухозаборник. Освен това има LED фарове, които вече са монтирани в базовата версия. Lavida XR се различава от бразилския Virtus само в детайли. Например - решетката на радиатора и черните вложки в броните са променени, монтирани са други джанти (16-инчови).

Дължината (4561 мм) и междуосието (2651 мм) на автомобилите за различните пазари са идентични, но Lavida XR е малко по-нисък от своите роднини по ширина (1740 мм) и височина (1494 мм). Впечатлява и багажникът с обем 498 л.

 

Volkswagen Lavida XR-8

 

Lavida XR е оборудван с 1,5-литров атмосферен двигател с мощност 110 к.с., съчетан с шестстепенна автоматична скоростна кутия Aisin, а задвижването е на предните колела.

Оборудването включва шест въздушни възглавници, круиз контрол, камера за обратно виждане, светлинен сензор, цифрово табло с инструменти, люк, система за стартиране на двигателя с бутон, система за автоматично аварийно спиране пред препятствие.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500