IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще пусне още по-мощен Golf R

Специалното издание е наречено 333 Limited Edition (ВИДЕО)

Германската компания Volkswagen представи мощен, лимитиран хечбек Golf R 333 Limited Edition, като се предполага, че числото 333 в името на специалната серия подсказва за мощността на автомобила.

 

volkswagen-golf-r-333-teaser

 

Ако това е вярно, то под капака на този Golf R има най-мощната версия на 2-литров турбо двигател с 333 к.с. Съдейки по краткото видео, публикувано в официалния YouTube канал на Volkswagen R, специалната серия ще включва жълти цветове, черни джанти и номер 333 на праговете. Официалното представяне ще бъде на 31 май.

Новата лимитирана серия Golf R има 19-цолови джанти Estoril със сини спирачни апарати, които са черни и съвпадат с гланцирани черни капачки на страничните огледала и затъмнена оптика. Очаква се ускорението до 100 км/час да бъде за 4,6 секунди, а максималната скорост да е 270 км в час.

 

volkswagen-golf-r-33-years-teaser (3)

 

Това не е първият Golf R с 333 конски сили. Миналата пролет Volkswagen представи лимитираното издание „20 Years“, посветено на 20-годишнината на първия модел с буквата R - Golf R32. Мощността на двигателя на такъв хотхеч е с 13 конски сили повече от обикновен Golf R, което го прави най-мощният сериен Golf в историята на модела.

Подобно на версията за 2022 г., този вариант ще се продава само като хечбек, въпреки че обикновеният Golf R също се предлага на някои пазари като комби.



Юбилейният модел Golf R 20 Years е оценен в Германия на около 60 000 евро, а цената на лимитираната серия Golf R 333 Limited Edition все още не е обявена, но се очаква да е по-голяма.

Що се отнася до обикновения Golf R, автомобилът се продава в сегашния си вид от есента на 2020 г. Той е оборудван с турбо двигател с 320 к.с. и 420 Нм въртящ момент, а това е с 20 к.с. и 20 Нм въртящ момент повече от GTI Clubsport.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500