IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen връща в сервизи всички ID.4

Проблемът със спонтанно отваряне на вратите засяга над 50 000 коли

Германската компания Volkswagen обяви мащабна акция за пълно изтегляне на електрическите ID.4, сглобени в Германия, за северноамериканския пазар. Причината е дефект във вратите, който може да доведе до отварянето им по време на движение.

 

Volkswagen-ID4

 

Става въпрос за проникването на вода в платката на дръжката на вратата, което може да предизвика неизправност и така до неконтролирано отваряне, без човешка намеса. За късмет това се случва само при сравнително ниски скорости до 15 км/ч, но дори и в такъв случай се стресират не само шофьора и пътниците, но и намиращите се наблизо пешеходци. А и се създава риск за злополука. В момента са известни около 50 такива случая със спонтанно отваряне на врати.

Поради същата причина преди малко повече от месец производителят предприе сервизна акция за VW ID.4 от моделната 2023 г., като тогава се обяви, че са засегнати 16 207 автомобила в САЩ и 1455 в Канада. Всички те се сглобяват в завода на Volkswagen в Чатануга, Тенеси. Компанията обвинява за дефекта части, произведени във фабриката на своя доставчик U-Shin в Мексико.

 

Volkswagen-ID4-2

 

Сега става ясно, че подобен проблем възниква с дръжки от Witte Automotive Czechia, доставчик на завода в Цвикау (Германия). Така германците трябва да изтеглят повече от 35 хиляди електрически коли. Общо производителят ще трябва да тества над 50 000 Volkswagen ID.4, произведени от 15 декември 2020 г.

На всички собственици на Volkswagen ID.4 в САЩ и Канада ще бъде предложено да отидат до представителство, където специалисти да проверят дръжките и да ги сменят, ако е необходимо.

 

 

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Химическата тоалетна е с автоматично отваряне на вратите. Какво толкова има?
  • #9
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Иванов ( преди 11 месеца )
    Нашите форумни разбирачи всичко могат и знаят. Те не могат да запоят един кабел или да премерят един диод дали е здрав, но тръгнали да решават проблемите на световните производители. Пробвайте се да проектирате един автомобил , да видим какво ще ви се получи. Ама единственото дето сте проектирали или построили е купчинка в тоалетната чиния.
  • #8
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Гф ( преди 11 месеца )
    Да си го прибират тоя голям гоуф и повече да не го вадят.
  • #7
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Възможно е. Все пак аз не съм професионалист като volkswagen. На тях електрическите дръжки не им се получават, та на мен сарказма ли?
  • #6
    1 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    А сполучливият сарказъм при теб явно още не се е появил...
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    До 4 ( преди 11 месеца )
    "Електрическото отваряне се появи още преди повече от 20 години" А сарказмът се е появил преди повече от 20 века!
  • #4
    7 rate up comment 9 rate down comment
    до 1 ( преди 11 месеца )
    И на пълен фолклорен барабан като теб нищо хубаво не може да му се случи. Електрическото отваряне се появи още преди повече от 20 години, когато никой не беше и чувал за електромобили, първо при багажниците. Модата да се поставя и на вратите е отскоро и, да, глупава е, но има общо с електромобилите колкото ти имаш с интелигентните хора.
  • #3
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Popa ot razgrad ( преди 11 месеца )
    Единственото спасение, което за жалост изглежда невъзможно за осъществяване е повече механика и по-малко електроника...
  • #2
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Последния Софиянец ( преди 11 месеца )
    За ужасТ на чаршафи и колхозници , ДВГ си отива , и скоро ще бъде в музеите !
  • #1
    11 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Аз ви разправям че електромобилите са големи ***. Това на автомобил с двг никога не може да се случи. И какво да очакваш от китайците. Това ако беше сглобявано в Германия, никога нямаше да има такъв проблем. Упс...