IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen откри проблем с вратите на ID.4

Влагата може да причини отваряне в движение, засегнати са близо 18 000 автомобила

Германската компания Volkswagen предприе сервизна акция заради проблем във вратите на електрическия VW ID.4 от моделната 2023 г., който може да доведе до отварянето им по време на движение. Става въпрос за проникването на вода в платката на дръжката на вратата, което може да предизвика неизправност и така до неконтролирано отваряне, без човешка намеса.

 

2023-VW-ID.4-1

 

Проблемът засяга 16 207 автомобила в САЩ и 1455 в Канада. Всички те се сглобяват в завода на Volkswagen в Чатануга, Тенеси. Автомобилният производител обвинява за дефекта части, произведени във фабриката на своя доставчик U-Shin в Мексико.

Компанията за първи път разбра за проблема през януари тази година, след като бяха получени първите сигнали за неочаквано отваряне на врата. От тогава са регистрирани 10 случая на инцидент в превозни средства, произведени в завода в Чатануга.

 

2023-VW-ID.4-2 (1)

 

След разследване производителят установи, че повредата се дължи на теч, който би могъл да позволи на водата да навлезе в печатната платка на модула на дръжката на вратата. Това може да причини проблеми с комуникацията между действителната дръжка и блока за управление на вратата, което може да накара колата да получи команда за отваряне, дори ако не е направен физически опит за отваряне.

Автомобилният производител стартира кампанията за изтегляне, като забрани продажбата на модела на 16 март, а четири дни по-късно въведе подобрен контрол на качеството и нови тестови параметри в опит да спре разрастването на проблема. От 26 май ще се търсят и собствениците на проблемните автомобили.

 

 

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ох, Докторе ( преди 1 година )
    Кой ги купуват тези електрически говвна? Нека да направим една сметка за ниско интелигентните във коментарите. Шкода Камик цена 45 000лв + 15 000 лева за газ на 150 00км или 5 години Общо: 60 000лв излиза шкодата за 5 години.Тоест, електроавтомобила трябва да струва под 60 000 лв за да има какъвто и да било смисъл даже да му направя тест драйв, да не говорим да го купя. ))
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ох, Докторе ( преди 1 година )
    Кой ги купуват тези електрически г
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ами то така ще бъде,платки във вратите,галамурници в заводите в краварника и резултата е виден.Защо не сложат механика или да турнат за по-евтино една кентра и решават проблема. *** немски инженери,ако нещо може да е просто го правят сложно и дори сложно невъзможно.
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Ттхдкфдт ( преди 1 година )
    Ами за всеки средноинтелигентен инженер, същността на проблема е в самото съществуване на израза "платката на дръжката на вратата". За чий има платка във или за дръжката на вратата? Въпрост е реторичен, разбира се.