IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo потвърди името на малкия си SUV

По странен начин италианците признаха, че новият модел все пак ще се казва Brennero (ВИДЕО)

Още когато стана ясно, че Alfa Romeo разработва SUV от сегмент B, се появиха информации, че неговото име ще бъде Brennero. По-късно обаче от италианската компания отрекоха, при това няколко пъти, но сега вече всичко е ясно.


Alfa Romeo


Любопитен обаче е начинът, по който компанията потвърди името на бъдещия си модел. Във страницата на марката във Facebook беше публикувано кратко видео, в което няма автомобили, а само географски координати.

Видеото, с което Alfa Romeo са решили да официализират името Brenero, продължава само 15 секунди и представлява поредица от числа, преминаващи с висока скорост. Решаването на пъзела обаче не е проблем за феновете на марката, още повече, че отдолу има и изречение, което гласи: „Може би дълбоко в себе си винаги сме знаели“.



Самите координати са на тестовата писта на Alfa Romeo в Балоко, на прохода Стелвио (така се казва по-големият SUV на марката), на музея на италианския производител в Арезе и на прохода Бренер. Именно той ще даде името на бъдещия модел, чиято премиера ще се състои през 2024 г.

За автомобила се знае, че технически ще бъде свързан с Jeep Avenger и Fiat 600, с които ще споделя платформата CMP. Това ще позволи на Brennero да използва същите двигатели - електрически и „мек“ хибрид. Следователно това ще бъде първото 100% електрическо Alfa Romeo, но все пак трябва да се изчака и официално потвърждение от италианския производител.


Alfa Romeo


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 6 rate down comment
    Who Cares ( преди 4 месеца )
    След като в "големия" Стелвио не можеш да седнеш на задната седалка (не знам каке в Тонале), представям си малкия Бренеро без задни седалки.
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Крайно време беше да се появи и италянската версия на 2008 / Мокка. И определено изглежда добре. Но само толкова, защото ще получи същите скопени агрегати като събратята си.
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Като ги видя тея пластмаси в калниците и ми се драйфа
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Коментирането на рендери, направени от някое издание като предположение за бъдещ модел, е напълно безсмислено. От 90-те години следя автомобилния свят и не се сещам дори един път някой от тези рендери да е "познал".
  • #1
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    много е шик.. определено ще изпъква пред тълпата други мини-сув.