IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat, Alfa Romeo и Jeep имат нов адрес в София

Новият вносител на трите марки обещава специални отстъпки в чест на откриването на шоурума

Марките Fiat, Alfa Romeо и Jeep имат нов адрес в София, след като за втори път в последните три години се смени официалният вносител у нас. Новият шоурум на трите бранда на Stellantis се намира на улица "Резбарска" 5, в квартал "Хаджи Димитър". Мястото ще е познато поне за клиентите на Jeep, защото марката се помещаваше на същото място, когато бе представлявана у нас от "Балканстар". По-късно сградата бе шоурум и на лекотоварните модели на Mercedes.
   
  
София Франс Ауто, Резбарска, шоурум, Fiat, Alfa Romeo, Jeep
   
     
Fiat и Alfa Romeo дълги години се внасяха в България от "Ауто Италия", но преди три години договорът бе прекратен и представител за страната на двете марки, както и на Jeep, стана "Витоша Ауто", бившият вносител на Infiniti. След сливането на Fiat-Chrysler и Peugeot-Citroen в Stellantis обаче новосформираният гигант обяви, че до 2023 ще анулира всички действащи договори с дилъри. В резултат представителството на марките от концерна се прехвърли към "София Франс Ауто", дългогогодишен представител на Peugeot, а в последните години - и на Citroen, Opel, DS, Isuzu, Piaggio и Moto Guzzi. Сега към тях се добавят Fiat, Alfa Romeo, Jeep и Abarth.

За да управлява новите марки, "София Франс Ауто" регистрира дъщерното дружество "Ес Еф Ей Аутомотив“. Именно то стопанисва новия шоурум на "Резбарска". Иначе сервизната дейност и продажбата на резервни части за италианските марки и Jeep ще е в централата на СФА на Ботевградско шасе. В чест на откриването на шоурума компанията обяви специални отстъпки за налични автомобили Jeep, Alfa Romeo и Fiat.
   
   
 

0 от 500